Svenska
Gamereactor
artiklar

Redax Ritar: Ratchet

Dags för Gamereactors samlade redaktion att försöka minnas hur Insomniacs skjutglada Lombax ser ut, och rita skiten ur minnet (på tid)...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tidigare delar ur denna artikelföljetong:
Redax Ritar: Super Mario
Redax Ritar: Sonic the Hedgehog
Redax Ritar: Lara Croft
Redax Ritar: Crash Bandicoot
Redax Ritar: Mega Man
Redax Ritar: Link
Redax Ritar: Pikachu
Redax Ritar: Kratos
Redax Ritar: Solid Snake
Redax Ritar: Donkey Kong
Redax Ritar: Master Chief
Redax Ritar: Gordon Freeman

Redax Ritar: Ratchet
Samtliga bilder i denna artikelserie ritas direkt ur minnet utan att någon får chans att kika på en bild föreställande karaktären, först. Dessutom görs det på tid (kort om tid) och varje redaktionsmedlem får endast ett enda försök på sig. Det handlar alltså ionte om att försöka rita av en bild och verkligen få det så likt man kan med tydlig förlaga utan om att minnas och snabbt försöka få ihop en karaktär.

Joakim Sjögren:
Instinktivt känns det som Ratchet är en "coolare" Pikachu, men istället för en blixt i rumpan och gulligt röda kinder ligger fokuset på häftiga lädermössor och fräsiga verktygsvapen. Min Ratchet ser sedan ut som en blöt grävling som precis fått en stelkrampsspruta, och hade jag betygsatt min egen presentation hade jag förmodligen landat på en skamsen fyra av tio. Jag är såldes inte i närheten av Olofs briljans den här gången, men man ska ju inte jämföra sig med de som sysslar med konst på heltid.

Redax Ritar: Ratchet
Detta är en annons:

Jonas Mäki:
Mega Man med horn? Nej, det ska föreställa Ratchet, även om det kräver att man kisar i motljus. Att jag hade lättare att rita Ratchet än många andra karaktärer säger väl egentligen två saker, dels att jag älskar Ratchet, dels att jag verkligen inte kan rita om det ändå inte blir bättre än såhär.

Redax Ritar: Ratchet

Johan Vahlström:
Ratchet är en sån karaktär som jag vet precis hur den ser ut, men utan att minnas några detaljer. Alla djurinspirerade karaktärer snurrande runt. Sly Cooper. Crash.. Cait Sith... Men någonstans i bakhuvudet vill jag minnas att han har nån typ av mössa. Och ser någorlunda ut som en katt. Han är säkert glad också.

Redax Ritar: Ratchet
Detta är en annons:

Johan Mackegård:
Ena halvan av Insomniacs intergalaktiska rymdduo nummer ett, komplett avbildad med den ikoniska lädervästen och fyra storlekar för stor rymdhjälm, som han alltid bär. Från och med nu. Överspejsad rymdpuffra, check. Skiftnyckel för enorma rymdskruvar, också check. Ratchet helt enkelt.

Redax Ritar: Ratchet

Petter Hegevall:
Det kändes när jag greppade pennan som om jag skulle kunna rita en bra Ratchet, jag trodde att jag mindes exakt hur han såg ut. Men det var fel. Mitt minne svek mig, igen, och min gubbe ser ju mer ut som något som lever under en bro och röker obegripliga mängder ryska, filterlösa cigaretter.

Redax Ritar: Ratchet

Olof Westerberg:
Min Ratchet ser ut som en stirrig typ som inte bara skjuter innan han talar. Han skjuter även mer än gärna i närheten av folksamlingar och regeringsbyggnader. Det råkade bli Ratchet som klassisk folkfara, helt enkelt.

Redax Ritar: Ratchet

Patrik Severin:
Kommentar till bilden: Jag blev osäker på vem som var vem inledningsvis. Namnen gav bort det lite enkelt när jag tänkte efter. Så jag ritade denna ikoniska spelduo. Det var extremt svårt då jag inte spelat spelen tyvärr. Jag har förhoppningar att de en dag kommer till PC om jag inte hinner köpa en samlingsutgåva av serien. Det var roande att få försöka återskapa något ur minnet jag inte haft så mycket tid med. Det är svårt att inte tänka på något ikoniskt från Playstation när man hör namnet på titlarna.

Redax Ritar: Ratchet

Marcus Persson:
Har knappt spelat ett enda Ratchet-spel i hela mitt liv, Xbox och PC-knutte som jag är. Men han är väl en randig råtta va? Nåja under omständigheterna tycker jag det får duga!

Redax Ritar: Ratchet

Niclas Wallin:
Min relation till Ratchet & Clank är ganska obefintlig om jag ska vara ärlig. Spelade något av spelen på PS2 när det begav sig men fastnade aldrig för det. Jag vet inte ens vad Ratchet är för typ av djur, någon sorts gnagare kanske? Eller pungdjur? Nåväl, jag vill gärna tro att jag prickade in några utmärkande drag i alla fall. Jag minns att han har ganska stora öron så det fick bli min utgångspunkt.

Redax Ritar: Ratchet

Måns Lindman:
Än en gång är det ju ögonen som blir mitt fall. Sanslöst skeva. Nosen är God Damn Texas, det är helt uppenbart. I övrigt är jag ju ändå mycket nöjd med min katt, räv, Wombat eller vad Ratchet nu är.

Redax Ritar: Ratchet

Henric Pettersson:
Sist jag kollade så var inte Ratchet en smalfet Lombax som extraknäcker som reparatör för olika hyresvärdar. Nu tycks han däremot vara det. Eller ja, enligt min magnifika tolkning åtminstone. Fuskare finns det ju gott om redan (som ni kan se här i artikeln) så jag tänkte att jag testar någonting nytt.

Redax Ritar: Ratchet

Marie Liljegren:
Äntligen en spelfigur som jag bekantat mig med redigt och rejält genom åren och känner att det här blir ju inte bara en vild jäkla gissning. Men självklart dök osäkerheten upp när jag plötsligt fick för mig att Ratchet var en kissekatt och gav han både nos och morrhår innan jag kom ihåg att han var en Lombax. Ja, ja, man ser att det är Ratchet i alla fall och om man missat det på utseendet kan man ju inte missa det på att han håller i sin stora hårda skiftnyckel. Nä, detta var lätt som en plätt, men det får en att fasa inför vad Sadisten i Petter ska välja inför nästa Redax Ritar.

Redax Ritar: Ratchet

André Lamartine:
Jag måste ha fått mig en släng av chefredaktörens inre mörker. Det började helt ok med öronen och hjälmen, men sedan blev Ratchet som hämtad ur ett Courage-avsnitt, med en liten släng av Crash Bandicoot. Jag vet inte heller varför jag får för mig att låta dessa spelfigurer strypa sina följeslagare... Petters Pyton-alster måste ha satt sina tydliga spår...



Loading next content