Svenska
Gamereactor
artiklar
Far Cry 2

Far Cry 2 vs Crysis

Ni har ställt över 400 frågor i brevlådan här på siten under det gångna året som alla handlat om vilket spel som blir snyggast; Crysis Warhead/Crysis eller Far Cry 2?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Gillar man grafisk briljans, tekniskt nytänkande och visuell storslagenhet är man en grafikfanatiker. En tölp som "inte kan något om spel" och som bara spelar för att vila ögonen på något snyggt. Men bryr sig inte om spelkänsla, utan bara om grafik. Bryr man sig inte ett smack om grafik utan bara letar de där helsköna spelupplevelserna med briljant spelmekanik, är man en "bakåtsträvare" och en som "inte hängt med alls i utvecklingen". Man kan aldrig vinna en diskussion när det här ämnet diskuteras här på siten då förespråkare från båda läger skriker snarare än diskuterar. Debatten kommer dock alltid att finnas där, spelkänsla vs grafik, vad väger tyngst?

I Far Cry var det helt klart grafiken som vägde tyngre än spelbarheten, även om allt rördes ihop till en mycket välsmakande helhet. I Crysis var det även där grafiken som skrek högst medan spelbarheten nonchalerades av kritiker trots nyskapande element och grym balans. I utvecklingen av Far Cry 2 (som helt skötts av Ubisoft Montreal då skaparna av originalet idag pysslar med Crysis-serien) har det snackats mycket om grafik. Väldigt mycket.

Under de senaste dagarna har vi spelat en hel del Far Cry 2 på redaktionen och bestämde oss för att jämföra grafik, helt ovetenskapligt och mycket enkelt. Nedan följer åtta stycken 1280x720-bilder tagna med samma verktyg från Crysis/Crysis Warhead och det kommande Far Cry 2. Dags att få svar på era frågor, jämför själva. Vilket spel är snyggast?

(Crysis-bilderna är fångade på en medelstark PC med upplösningen 1280x720 på inställningen "High/Medium". Far Cry 2-bilderna är fångade från Xbox 360-versionen av spelet i 1280x720p).

Detta är en annons:
Far Cry 2Far Cry 2Far Cry 2Far Cry 2
Far Cry 2Far Cry 2Far Cry 2Far Cry 2

Relaterade texter

Far Cry 2Score

Far Cry 2

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Playstation 3- och Xbox 360-versionerna av Far Cry 2 lider av sämre grafik, ännu dummare fiender och ett idiotiskt sparsystem. Petter Hegevall har malaria i hela kroppen men har lyckats skriva en separat recension om konsolversionerna...

Far Cry 2Score

Far Cry 2

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Efter närmare 18 timmar tillsammans med PC-versionen av årets kanske mest efterlängtade actionspel är redaktionens mest skjutglade pang-pang-torsk redo att säga vad han tycker...

1
Jack Carver är The Jackal i Far Cry 2

Jack Carver är The Jackal i Far Cry 2

NYHET. Skrivet av Patrik Severin

En ganska långtgående spekulation bland spelarna är att skurken The Jackal var protagonisten Jack Carver från det första spelet. Det har nu officiellt blivit bekräftat av...



Loading next content