Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets nyutgåva 2014

Det här med återutgivningar är naturligtvis inget nytt, men 2014 var de både fler och bättre än någonsin då alla ville släppa sina klassiker till Playstation 4 och Xbox One i uppiffat skick. Här är årets allra främsta nyutgåvor...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Årets nyutgåva 2014

(5) Oddworld: New'n'Tasty
Oddworld Inhabitants / Just Add Water / Läs recensionen
Nostalgin klämtade högt och ljudligt när vi drog igång Oddworld: New 'n' Tasty första gången. Allt var precis som vi kom ihåg från det snart 17 år (!) gamla Abe's Oddysee, med den lilla men ack så vitala skillnaden att Just Add Water stöpt om äventyret i en helt ny grafikmotor som fick miljöerna att kännas mer levande än någonsin (men utan att förlora sin identitet och koppling till originalet.) Oddworld: New 'n' Tasty var en HD-återgivning byggd på kärlek till ett av Playstation-erans mest säregna plattformsspel. Glädjande nog kändes det lika relevant och underhållande idag som då.

Årets nyutgåva 2014

(4) Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire
Game Freak / Nintendo / Läs recensionen
Pokémons gamla slogan "Gotta catch 'em all" har aldrig känts vare sig mer träffande eller rätt än i fallet Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire. Game Freak och Nintendo hade tagit ett av seriens bästa spel och gjort om det från grunden med ny grafik, brutala mängder nytt innehåll och äntligen fått till ett riktigt smidigt menysystem. Allt det här gjorde fickmonsterfångandet roligare än på tio år och vi smög runt på spelets gräsmattor i hopp om att hitta den där sällsynta krabaten vi saknade i våra Pokédex. Det är precis såhär en riktigt bra remake ska se ut med ena foten i dåtiden och andra i nutiden.

Detta är en annons:
Årets nyutgåva 2014

(3) Metro Redux
4A Games / Deep Silver / Läs recensionen
Att åter få besöka de, på ett ytterst positivt sätt menat, vedervärdiga tunnelbanorna i postapokalypsens Ryssland var en av årets absoluta höjdpunkter i remastered-sammanhang. Varken Metro 2033 och Metro: Last Light har någonsin sett grafiskt bättre ut och känts mer spelbart perfekta än de gjorde i denna prisvärda samling. Dmitirij Gluchovskijs mörka och fylliga böcker inspirerade förvisso de båda spelen, men frågan är om Moskvas underjord någonsin varit mer levande och kännbart pulserande än den är i denna fenomenala remastered-utgåva.

Årets nyutgåva 2014

(2) The Last of Us: Remastered
Naughty Dog / Sony / Läs recensionen
Under förra årets omröstning var det egentligen ingen debatt om saken: The Last of Us var absolut bäst, och det i betydligt fler kategorier än bara Årets spel. Så, hur kan en närmast perfekt upplevelse någonsin göras ännu bättre? Svaret stavas full HD-upplösning, dubbelt antal renderade bildrutor per sekund, Remote Play-funktionalitet och ett benhårt fotoläge. Som en extra skvätt av mumsig hjärnsubstans på den bästa sortens apokalypskaka slängde Naughty Dog dessutom med samtliga nedladdningsbara paket, vilket kom att resultera i en av årets mest fantastiska återutgivningar, överträffad av ett enda ynka spel.

Detta är en annons:
Årets nyutgåva 2014

(1) Grand Theft Auto V till PS4/Xbox One
Rockstar / Take-Two Interactive / Läs recensionen
Det var egentligen bara en tidsfråga innan Rockstar skulle släppa en nyutgåva av Grand Theft Auto V till de nya konsolerna, men få kunde ana att studion skulle lägga ner ett så pass hårt arbete för att göra spelet värt att inhandla ännu en gång. Medan otaliga andra spelutvecklare under de senaste åren släppt nyutgåvor på löpande band, med enbart högre upplösning och bättre bilduppdateringshastighet som enda nyheter (för att kunna tjäna en snabb peng på en så kallad "remaster"), har Rockstar valt att på sitt traditionella vis i tysthet knåpa ihop själva definitionen av en fullt berättigad nyutgåva. Grand Theft Auto V var en tveklös fullpoängare redan till förra generationens konsoler, men den nya versionen är vassare på alla plan. Los Santos är krispigare än de sprödaste av rispuffar, ljuseffekterna är häpnadsväckande realistiska och bilduppdateringen är sanslöst stabil, men det är inkluderandet av det nya förstapersonsläget som verkligen får Grand Theft Auto V till de årsfärska konsolerna att förvandlas till en helt ny upplevelse. Som vanligt är det hatten av för Rockstar, som med sitt härliga initiativtagande visar resten av spelbranschen hur en nyutgåva verkligen ska se ut.

Årets teknik 2014
Årets design 2014
Årets besvikelse 2014



Loading next content