Svenska
Gamereactor
artiklar
Halo: Combat Evolved Anniversary

Save: LAN-kalaset

Aldin berättar om ett LAN-party som inte riktigt slutade som det var tänkt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Året är 2006 och jag har anordnat ett välplanerat LAN-party. Routern är på plats. Switchen är på plats. Överdrivet många nätverkssladdar är på plats. Tillräckligt många skarvdosor för att driva en mindre serverhall är på plats. Fyra avlånga bord lånade av inte mindre än tre olika personer är på plats. Fläktar för att eliminera den högst sannolika unkna lukten av sex stycken sextonåringars kroppsodör är på plats. Och en kyl fullproppad med läsk innehållandes tillräckligt med koffein för att döda en väldigt liten bäver, är också på plats. Det enda som saknas är de presumtiva illaluktande sextonåringarna.

En timme efter utsatt tid är alla slutligen på plats. Med betoning på ordet alla och inte det önsketänkande ordet allt. För allt är verkligen inte på plats. Alla inbjudna är på plats men deras datorer är allt annat än. Istället för att omedelbart börja koppla ihop allt bestämde sig mina gäster för att sätta sig i sofforna i en rund ring med bordet i epicentrum och börja prata om hur deras respektive vecka har varit. Tänk dig ett ordinärt veckomöte på Amelias redaktion. När jag påpekade att de kunde prata och koppla sin utrustning samtidigt, gav de mig samma ansiktsuttryck som man ger en lärare när denne ställer dig en fråga du inte har svaret på. "Okej... då kopplar väl jag ihop allt", sa jag till slut.

Halo: Combat Evolved Anniversary
Berätta om dina spelminnen för oss i en kommentar.

Ytterligare en timme efter utsatt tid är allt på plats. Äntligen kunde vi sätta igång och lira Counter Strike och Halo. Det är just det sistnämnda spelet som jag fullkomligt dyrkade (och fortfarande gör). Att välja banan Blood Gulch för att sedan sätta sig i en Warthog med en polare där bak och köra runt på kartan och skjuta varenda en kotte i team deathmatch är något av det absolut roligaste man kan göra. Inte bara i spel utan överlag. Synd bara att min gäster inte delade min åsikt.

Detta är en annons:

För efter ungefär en timme av intensivt Counter Strike-spel blev mina gäster trötta på att spela och omdirigerade sitt fokus till hemsidor med namn som börjar på Natt och slutar på Stad. Jag, som var fullkomlig ointresserad av sociala medier på den tiden, kunde inte göra annat än att rulla tummarna. En timme passerar. Inget Halo. Två timmar passerar. Inget Halo. Tre. Jävla. Timmar. Passerar. Fortfarande inget Halo. Jag var tvungen att agera. Detta är ett LAN. Och man ska spela när man är på ett LAN.

Halo: Combat Evolved Anniversary

"Va fa... mitt internet försvann!" säger en. "Ja, mitt med!" säger en annan. "Fan också! Vi har inget internet!" skriker jag argsint. "Men det är lugnt grabbar, det ska nog gå att fixa så att vi kan spela ändå" fortsätter jag. Sedan började jag koppla ihop alla datorer och all utrustning så att det blev ett bokstavligt LAN. När allt var klappat och klart sa jag till slut: "Fan alltså... det går bara spela Halo nu". De okunniga och illaluktande sextonåringarna sa: "Det är skitsamma. Bara vi gör något".

Sen lirade vi Halo ända in på småtimmarna. Vi skrek, vi skrattade och vi hade allmänt roligt hela tiden. Faktum var är att vi hade så pass roligt att ingen blev arg när jag berättade att jag var ansvarig för att internet dog. Jag hade nämligen kopplat ur modemet.

Detta är en annons:

Relaterade texter

Halo vs Halo Anniversary

Halo vs Halo Anniversary

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Tio år har gått sedan Bungie trollband oss med Halo. På tisdag släpps Halo Anniversary och vi har passat på att ställa dem mot varandra för att se hur mycket som hänt på tio år...



Loading next content