Svenska
Gamereactor
artiklar

Hetast 2011 (del 2)

De vilda diskussionerna har fortsatt. Vilka spel är egentligen 2011 års allra hetaste? Nu har turen kommit till platserna 11-15 i den andra delen av artikelserien Hetast 2011...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Hetast 2011 (del 2)

15. Shift 2: Unleashed
Plattform: PC, PS3, Xbox 360
Utvecklare: Slightly Mad Studios
Utgivare: EA
Premiär: 10 Mars

Need for Speed: Shift delade en liten DNA-sträng med GTR 2. Vilket märktes framförallt i den briljanta simuleringen av fart samt tyngd. Däckfysiken lämnade dock en del att önska, vilket utvecklarna Slightly Mad Studios var medvetna om och nu åtgärdat. Shift 2: Unleashed är större, bättre, snabbare, snyggare och klart mer verklighetstroget. Fysiken känns riktigt bra såhär på förhand och intensiteten då man spelar med den nya hjälmkameran är farligt nära riktig racing. EA hymlar inte med sina ambitioner. De ska klå både Gran Turismo 5 och Forza 3 med Shift 2. Vi på Gamereactor tror att de är på god väg.

Hetast 2011 (del 2)
Detta är en annons:

14. Forza Motorsport 4
Plattform: Xbox 360
Utvecklare: Turn 10
Utgivare: Microsoft
Premiär: Hösten

Forza Motorsport 3 har spelats mer än något annat bilspel på redaktionen de senaste åren. Vilket inte så konstigt, Turn 10 hade fått till en perfekt blandning av spelbarhet och realism, stuvat det digitala garaget fullt av läckra vrålåk och fått till ett helt fantastiskt onlineläge. Lagom till Forza Motorsport 4 utlovas mer av allt, och framför allt mer bilporr. Det kommer vara möjligt att detaljgranska sina bilar och pilla med detaljer som vi tidigare aldrig fått röra i något annat racingspel. Turn 10 utlovar även ännu mer realistisk däckfysik.

Hetast 2011 (del 2)

13. Gears of War 3
Plattform: Xbox 360
Utvecklare: Epic Games
Utgivare: Microsoft
Premiär: Hösten 2011

Detta är en annons:

Ungefär tre år efter sin fenomenala föregångare kommer nu till hösten den tredje och sista delen i den actionladdade och älskvärda serien Gears of War. Men sist är inte minst och så är även fallet med Gears of War 3 som i höst tycks sträcka stolt på sig och nå en bra bit högre upp än sina föregångare. Vi befinner oss 18 månader efter Jacintos fall och Gears-trupperna har förflyttat sig till ön Vectes. Ombord ett omvandlat luftskepp söker soldaterna skydd och skeppet Raven's Nest blir deras tillhåll. Regeringen har lösts upp och ön kryllar av nya, muterade och hårdare fiender för Gears-soldaterna att ta sig an.

Hetast 2011 (del 2)

12. Dirt 3
Plattform: PC, PS3, Xbox 360
Utvecklare: Codemasters
Utgivare: Codemasters
Premiär: Juni

Spänn fast dig riktigt hårt i soffan och gör dig beredd på att meja ner dvärgbjörkar och avspärrningsband i vansinniga farter när Codemasters än en gång skickar ut oss i de vilda rallyskogarna jorden runt. Nu är det 60 procent av Dirt 3 går ut på att köra rally i rallybilar och vi ska inte behöva fåna runt allt för mycket i buggys, månlandarfordon och annat som inte hör rallysporten till. Snyggare, snabbare, svårare och mer verklighetstroget känns Dirt 3 redan nu svinbra, Gymkhana-spelsättet, Youtube-funktionen, splitscreen och mer socialt spelande online låter helt rätt 2011.

Hetast 2011 (del 2)

11. Brink
Format: PC, PS3, Xbox 360
Utvecklare: Splash Damage
Utgivare: Bethesda
Premiär: Våren 2011

Det finns så otroligt mycket som väcker vår nyfikenhet med Brink, att vi inte riktig vet vad vi ska välja att hylla. Är det den genomträngande visuella stilen som minner om en blandning av realism och serietidningsestetik? Det makalösa SMART-systemet som ska få parkour-manövrar att vara lika att enkla att genomföra som proffsen får dem att se ut? Eller är det faktumet att utvecklarna Splash Damage har sagt att Brink ska bli spelet som suddar ut gränsen mellan online och offlinespelane, enspelarläge och flerspelarläge? Brink vet att vi inte vill välja. Istället tänker det ge oss allt på en gång.

Hetast 2011 (del 1)



Loading next content