Svenska
Gamereactor
artiklar

Vi packar upp Ipad 2

Apple släpper lös den uppgraderade versionen av sin tablet-dator och Daniel och Jonas har känt och klämt på den platta skapelsen. Ipad 2 är här och detta är vår unboxing av härligheten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Klockan 17:00 idag, svensk tid, släpptes Ipad 2 för försäljning och den som spatserade förbi Macotek landet över fick se långa köer ringla sig bortom horisonten. Suget efter den nya versionen av Apples läsplatta verkade extra stort, särskilt på en lönefredag med bågnande plånböcker. Vi fick dock möjlighet att i lugn och ro packa upp härligheten några timmar innan release och här följer några bildbevis på denna "unboxing".

Vi packar upp Ipad 2
Kartongen är sprättad, Aladdin-asken står på standby... Nu är det dags att med pralin-stöd fira en ny hårdvarulansering. Vad göms inom den kritvita kartongen?
Vi packar upp Ipad 2
Visst är det en Ipad 2! Spontant syns Ingen större skillnad jämfört med ettan, men väl i näven (och förstås påslagen) kan förbättringarna skönjas.
Vi packar upp Ipad 2
Ett av Apples stora argument för att du ska skaffa en Ipad 2 är de spinkigare dimensionerna av mackapären. Ipad 2 är under 9 millimeter tjock och marginellt lättare än föregångaren. Att hålla i den känns som att greppa en aningen överdimensionerad frisbee. Kasta den helst inte i strandmiljö.
Detta är en annons:
Vi packar upp Ipad 2
I paketet finns förutom själva "paddan" en USB-sladd, som du som vanligt använder för laddning och överföring av media, samt en HDMI-sladd som låter dig titta på din Ipad-skärmen på din TV. En trevlig finess, som säkert kan gynna lärare och företagsfolk som vill illustrera en fiffig poäng inför elever och arbetskamrater. Eller för oss som bara vill spela N.O.V.A. på stor skärm.
Vi packar upp Ipad 2
Trots extra funktioner ska batteritiden i Ipad 2 vara oförändrad jämfört med föregångaren, menar Apple. Naturligtvis skiftar det utifrån vad man sysslar med, men du kan tuta och köra i cirka tio timmar.
Vi packar upp Ipad 2
Smart Covers är ett magnetförsett skydd som du kan täcka din Ipad-skärm med. Den fäster lätt vid skärmen och operativsystemet låser sig automatiskt när du gör det. Rullar du ihop ditt Smart Cover kan du använda det som ett stöd för när du ordbehandlar eller kollar på film.
Vi packar upp Ipad 2
På baksidan av Ipad 2 finns ett äpple, något vi verkligen inte har något emot. Äpplen är nyttiga och precis som all frukt och grönt underlättar de din matsmältning. Det vi försöker säga är att Ipad 2 har en riktigt elegant design - men det hade du väl väntat dig?
Detta är en annons:
Vi packar upp Ipad 2
Ipad 2 har två kameror, som kan användas till videochattprogrammet Facetime, eller för att fota eller filma dina vänner. En applikation där du kan göra din nuna grotsesk a la Lustiga Huset är lustig att leka med. Frontkameran tar bilder i VGA-kvalitet och den andra kan filma i 720p HD video. Knappast något för proffsfotografen, men kul att lattja med.
Vi packar upp Ipad 2
Att sätta igång Safari och surfa välbekanta sajter som Gamereactor.se går aningen smidigare med den förbättrade processorn i Ipad 2.
Vi packar upp Ipad 2
Egoistiska speljournalister som letar upp sin egen sida på Internet kan få sitt lystmäte genom att gotta sig i sin egen nät-storhet.
Vi packar upp Ipad 2
Man kan ha åsikter om priset (från 4395:- till 7195:- beroende på lagringsutrymme och om du vill ha 3G-stöd). Efter den första testrundan måste vi dock sammanfattningsvis ge tummen upp för Ipad 2, som trots att den anlände snabbt efter sin föregångare kvalar in som den vassaste tableten på marknaden just nu.


Loading next content