Svenska
Gamereactor
artiklar

Våra E3-förväntningar

Nu är det bara tio dagar kvar till den första E3-presskonferensen, och Gamereactor-redaktionen delar nu med sig av förhoppningar, drömutannonseringar och fasor från världens största spelmässa...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Våra E3-förväntningar

Petter Hegevall
Chefredaktör / Art director

Vad ser du mest fram emot på E3?
Half-Life 3. Det måste visas nu. Jag har väntat, varje dag, i sju år. Om Gordon inte dyker upp och visar sitt skäggiga anlete på årets E3-mässa kommer jag att tappa tron på min favoritstudio, förmodligen för all framtid. Det är dags nu. Jag vill kika på Half-Life 3. Jag vill se Gordon i toppform, igen. Jag är även extremt förväntansfull på Forza Motorsport 4, nya Syndicate, Grand Theft Auto V samt Nintendos nya konsol. Stämmer ryktet att den ska erbjuda handkontroller med taktila skärmar - kommer jag mest troligt att implodera av förtjusning.

Vilken vore din drömutannonsering?
Super Mario Feel till Nintendo Café. Ett ultrasnyggt Mario-spel där man får använda händerna för att känna/klämma på diverse ytor/objekt i spelvärlden. Nu drömmer jag, såklart. Men visst vore det fränt.

Detta är en annons:

Vilken vore din värsta tänkbara E3-händelse?
Att Valve, under Microsofts presskonferens, berättar att de begravt Gordon Freeman och nu istället valt att satsa på Portal Kinect. Då skulle jag mest troligt hoppa ut genom fönstret.

Våra E3-förväntningar

Jonas Mäki
Assisterande redaktör

Vad ser du mest fram emot på E3?
Att få veta mer om kommande PSP2, ännu har den ju inte fått varken prislapp, premiärdatum eller ens ett slutgiltigt namn. Jag vill veta allt sådant och även få se spelen till den och få höra mer om hur Sony tänkt sig att en bärbar spelenhet ska stå sig i konkurrensen från smartphones.

Detta är en annons:

Vilken vore din drömutannonsering?
Att Nintendo utannonserar ett riktigt maffigt Zelda-MMO till Café där man kan få utforska Hyrule med någon annan än Link. Där man kan få skapa sina egna äventyr, flytta in i en liten lya, slå sig samman med en grupp andra hjältar och ge sig av för att ge Dodongo på tafsen.

Vilken vore din värsta tänkbara E3-händelse?
Att saker ställs in från mässor med extremt kort varsel har ju hänt förut. Det skulle vara ett ofattbart antiklimax och en djup besvikelse om Nintendo bestämmer sig för att inte visa upp Café på E3 utan spara den till senare.

Våra E3-förväntningar

Jonas Elfving
Assisterande redaktör

Vad ser du mest fram emot på E3?
En rejäl dos hybris och kaxiga tal av Nintendo. Inte för att de nödvändigtvis är min favorit av de tre jättarna, men för att sånt är kul. Förra året var man starkast på hela mässan och nu vill jag se Reggie Fils-Aime avfyra snygga gliringar mot konkurrenterna och avsluta en drömliknande presskonferens med ett glamoröst avtäckande av Café. Som har fått ett coolare namn.

Vilken vore din drömutannonsering?
Microsoft går ut med storskaliga planer om Port-X, en bärbar konsol som kommer att fungera parallellt med Windows Phone 7-telefonerna. Den har en urgrym processor, ordentliga analoga spakar och allt är förstås synkat med din gamertag. Den kan spela Live Arcade-spel och fungerar som handkontroll till Xbox 360, vilket möjliggör nya typer av styrning till nya titlar.

Vilken vore din värsta tänkbara E3-händelse?
Att Microsoft och Sony, understödda av försäljningssiffror och prydliga powerpoints, redogör för planer att satsa ännu mer på Kinect och Move. "Detta är det nya sättet att spela på", konstaterar man varpå dussintals nya viftbaserade partytitlar utannonseras.

Våra E3-förväntningar

Daniel Steinholtz
Skribent

Vad ser du mest fram emot på E3?
Avtäckandet av Nintendos nya konsol, såklart. Det är den tveklöst största händelsen på flera år i dessa sammanhang. Förhoppningsvis hittar Nintendo en balans där man lyckas tilltala core-spelare utan att tumma på sin patenterade innovationsförmåga. Jag är faktiskt riktigt förväntansfull på vad man kan hitta på inom området taktil feedback. Om nu ryktena stämmer.

Vilken vore din drömutannonsering?
Grand Theft Auto V skulle sitta jäkla fint nu, va? Mitt absoluta favoritspel i serien är San Andreas. Jag vill återvända till Rockstars helvrickade version av den gyllene staten. Cruisa bland jetseten i Vinewood, delta i Bullit-osande biljakter i San Fierro och spela bort en förmögenhet på tärning i Las Venturas. Mmmm.

Vilken vore din värsta tänkbara E3-händelse?
Att den amerikanske Nintendo-basen Reggie Fils-Aime äntrar scenen iklädd rosa (och alldeles för åtsittande) Peach-klänning, spänner ögonen i publiken och säger "Mitt namn är Reggie, min kropp har aldrig varit så redo, och här är vår nya konsol". Samtidigt plockar han högtidligt fram ett sorgligt stycke teknik ur outfittens tillhörande handväska med 128 megabyte RAM-minne, ett Hercules-grafikkort från 1998, integrerad Wii Fit-bräda och Littlest Pet Shop 3 som enda releasetitel.

Våra E3-förväntningar

Viktor Eriksson
Skribent

Vad ser du mest fram emot på E3?
Att Nintendo, numera världens enda konsolutvecklare som även först och främst är ett TV-spelsföretag och inte multimediaföretag, kastar oss in i nästa generation av innovation med en uppvisning av sin nya konsol som är allt och lite till av vad vi hoppats på.

Vilken vore din drömutannonsering?
Att Gabe Newell majestätiskt vaggar ut på scenen säger "Ha, den gick ni allt på va!?" varpå trailern för Half-life 3 dras igång. Det eller ett Pokémon MMO. Eller vänta jag tar nog Pokémon MMO:t istället. Herregud! Fatta grejen! Ett Pokémon. Som är ett MMO! Där du fångar Pokémon. Uppfostrar Pokémon och går på äventyr med dina kompisar från hela världen! Satan vad grymt! Jag måste nog ligga ner en stund nu.

Vilken vore din värsta tänkbara E3-händelse?
Att Nintendo, Sony och Microsoft unisont går ut på scenen och säger att "Facebook är skiten" varpå det står klart att hela nästan konsolgeneration enbart kommer befinna sig på vad som i släpig storstadsfolkmun brukar tituleras som "Fejjan".

Våra E3-förväntningar

Jesper Karlsson
Skribent

Vad ser du mest fram emot på E3?
Nintendo kan faktiskt behålla sin nya konsol som jag känner just nu. För mig känns det som mest aktuellt med vad våra egna svenska spelutvecklare pysslar med. Jag har väntat klart på spelet som EA och Starbreeze har jobbat på i flera år, de behöver visa det innan jag blir aggressiv som aldrig förr. Sedan vill jag självklart se mycket mer från Battlefield 3 men kanske främst av allt vill jag veta vad Massive Entertainment jobbar på, det var ett tag sedan World in Conflict kom, vi vill se ett nytt ljuvligt strategispel från detta företag.

Vilken vore din drömutannonsering?
Medan jag visserligen vill se Half-Life 3, har jag faktiskt inget större behov av det just nu. Vad jag dock har ett starkt behov av är Fallout 4. Ett massivt spel med grafik som spöar Skyrim, med de gamla veteranerna Tim Cain och Leonard Boyarsky med bakom rodret på produktionen hos Bethesda. Detta, alternativt den Oblivion-uppföljare som jag drömde om förra året, med en skön 1700-talskänsla där industriella revolutionen möter det vi brukar kalla medeltiden. Det skulle få mig att kräkas av lycka.

Vilken vore din värsta tänkbara E3-händelse?
Att Rockstar utannonserar Grand Theft Autoface där spelaren istället för att navigera runt i en dödsläcker, enorm stad smockfull med detaljer, spenderar din tid i ett förfulat spreadsheet-program. Mafia Wars i ny tappning som utspelar sig i Liberty City med karaktärerna från de tidigare spelen som du ska besegra med statistik och brott i siffror. Facebook som spelplattform är jättetrist och om utvecklarna börjar föra sina stora spelserier dit istället för att göra svindyra AAA-produktioner, då blir jag arg. Jag kommer garanterat skalla sönder Petters dator och klyva ett matbord i naturträ. Med Petter som tillhygge.

Våra E3-förväntningar

Christofer Olsson
Skribent

Vad ser du mest fram emot på E3?
Café i all ära, men jag ser mest fram emot att se vad Microsoft och Sony svarar med. Med alla rykten och läckor som har florerat tror jag inte herrarna från Kyoto har några dunderöverraskningar kvar. Så med allt fokus på Nintendo finns åtminstone chansen att någon av konkurrenterna smyger in något skoj under radarn. Om inte annat kan det vara intressant att se hur de försöker framställa en svagare line-up som ett vinnarkoncept.

Vilken vore din drömutannonsering?
Även om förnuftet egentligen säger mig att jag hellre borde hoppas på något annat så är det jag drömmer mest om på dagarna Shining Force IV. De första delarna var underbara för sin tid och håller än. På senare år har serien mest representerats av diverse spinoff-titlar, ofta utan premiär i väst. Därför hoppas jag nu på en utannonsering som golvar mig. En del fyra, utvecklad av 200 man under tre år, några blygsamma blinkningar till gamla fans, samt ett lagom moderniserat spelsystem vore lite som att hitta skatten vid slutet på regnbågen för min del.

Vilken vore din värsta tänkbara E3-händelse?
Att en ny konsol, Nintendos Café ligger väl närmast till hands, lanseras med någon detalj som gör den omöjlig att längta efter. Det kan röra sig om föråldrade lagringsmöjligheter, ett högt pris eller en påtvingad och gimmickartad kontrollmetod. Jag vill ju älska alla konsoler så jag kan vara väldigt känslig vad det gäller första intryck. En annan mardröm vore att se Per Gessle äntra en välbesökt presskonferens för att förkunna sin medverkan i en kommande comeback för Guitar Hero.

Våra E3-förväntningar

Love Bolin
Skribent

Vad ser du mest fram emot på E3?
Att få en bättre uppfattning om den nya hårdvaran och vad den kan prestera. Nästa generations PSP och framförallt Nintendos Café. Jag vill se ett gäng spel rulla så att jag kan börja drömma lite.

Vilken vore din drömutannonsering?
Ett nytt fräscht modigt Nintendospel till Café. Jag vill ett fantasifullt och nyskapande koncept till den nya maskinen. Istället för att bara se Mario och Zelda intryckta på en ny konsol. Det måste till något nytt och spännande!

Vilken vore din värsta tänkbara E3-händelse?
Att allting bara rullar på som förväntat utan något som får mig att lyfta på ögonbrynen. Lite nya partyspel till Kinect och Move. Några Playstation 3-konverteringar till PSP2. Och de förväntade gamla hjältarna till Café.

Våra E3-förväntningar

Mathias Holmberg
Skribent

Vad ser du mest fram emot på E3?
Det som alltid lockar mig mest under E3 är överflödet av information som sedan tar flera veckor att ta upp och bearbeta. Det är trots allt en inblick in i framtiden vi pratar om här. Ett smakprov på vad som komma skall. Det jag vill veta mer om nu är Café och PSP2.

Vilken vore din drömutannonsering?
Jag är så tråkig och säger ett nytt Halo-spel utvecklat av 343 Industries. Vi vet att det är på väg, men jag vill se det nu. Det är mycket möjligt att Microsoft väljer att lägga all fokus på Gears of War 3 och vänta med ny Halo-utannonsering, men jag klarar mig inte en månad till utan konkreta svar.

Vilken vore din värsta tänkbara E3-händelse?
Att inga som helst bomber släpps under mässan. Jag bryr mig egentligen inte om nyheterna är positiva eller negativa, under E3 vill jag att de är storslagna och oväntade. Jag vill bli chockad och behöva plocka upp hakan efter en presskonferens.

Våra E3-förväntningar

Oskar Nyström
Skribent

Vad ser du mest fram emot på E3?
Föga överraskande måste jag svara att avtäckningen av Nintendos nya stationära monster får det att kittla långt nere i maggropen. Att Zelda, Mario, Donkey, Starfox, och Charizard skulle stå som överlägsna grafiska härskare gentemot Sony och Microsoft är en tanke som faktiskt aldrig ens slagit mig, och jag gillar när det rörs om i spelmediegrytan.

Vilken vore din drömutannonsering?
Ett bärbart World of Warcraft, som till 100 % synkar med PC/Mac-varianten. Att levla, farma, questa, och göra sina dailys på bussen eller i hängmattan i väntan på kvällens raid känns som ett givet koncept, och skulle med tiden göra mig blind, mest troligt.

Vilken vore din värsta tänkbara E3-händelse?
Nintendos pampar, med Miyamoto i spetsen, stövlar leende in på scenen och yttrar följande ord: "Äh... Vi skiter i Zelda nu! Det där tunikatramset känns förlegat. Från och med nu ska vi bara göra spel med titlar som börjar på Family och slutar med Fun!" Publiken svarar med stående ovationer, och hela mänskligheten tycker att idén är genialisk. Detta skulle innebära slutet för mig som spelare. Och människa.



Loading next content