Svenska
Gamereactor
artiklar

Vi kikar på framtiden för Marvels filmuniversum

Henric och Kenny har åter igen nördat ned sig och spekulerat om framtiden för Marvels kommande filmer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

GUARDIANS OF THE GALAXY VOL. 2

Kenny: Ja, vad förväntar vi oss av Guardians of the Galaxy Vol. 2?

Henric: Jag förväntar mig en film som kommer att vara i samma klass som originalet. Precis som i fallet med Ronan the Accuser så är jag däremot rädd för att filmen kommer ha ytterligare en väldigt svag skurk. Vi vet redan att filmen kommer fokusera väldigt mycket på familjerelationer och jag tror därför att skurken kommer hamna i skuggan.

Kenny: Jag håller nog med dig där på båda punkterna. Samtidigt så känns det inte som att vi vet särskilt mycket om filmen. De trailers som vi sett har avslöjat väldigt lite om handlingen.

Detta är en annons:
Vi kikar på framtiden för Marvels filmuniversum
Gänget har utökats sen sist vi såg dem och vi ser fram emot att se hur detta påverkar dem.

Henric: Nej, det är sant. Jag har väldigt lite koll på vem skurken ens ska vara men har inte fått några bra vibbar av det lilla man sett från trailers. Vi vet ju också att Nebula är på deras sida denna gång och även Yondu samt Mantis som inte varit med tidigare. Att se hur man hanterar Nebula i och med slutet i första filmen är dock något jag ser fram emot väldigt mycket.

Kenny: Mantis tror jag blir ett kul tillägg, men jag vet inte om jag gillar idén att inkludera Nebula och Yondu i gruppen. Jag är orolig för att man inte kommer ge deras nya relation tillräckligt med tid, och är rädd för att man så snabbt som möjligt gör dem till en del i gänget för att spara tid.

Men något som är riktigt kul är att jag inte har någon aning om vad man ska förvänta sig, eftersom den inte verkar baseras på någon specifik berättelse ur serietidningarna. Åtminstone inte vad vi vet. Jag tvekar inte ett dugg på att den blir bra, men frågan är hur bra.

Detta är en annons:

Henric: Jag håller med dig. Sen ska vi inte heller glömma all den fantastiska musik vi har att se fram emot.

Kenny: Verkligen inte! Jag nynnande på Come and Get Your Love flera månader efter premiären av första filmen.

SPIDER-MAN: HOMECOMING

Kenny: Ja... Jag har ju besparat mig från att kolla på den andra trailern, vilket jag är väldigt glad över. Jag har ju därför inte sett lika mycket som du har. Men på ett sätt så är jag lite nojig över att det här kan bli den ''sämsta'' filmen från Marvel i år. Det känns inte som att den bjuder på något nytt. Jag kan nog redan nu föreställa mig hur hela den här filmen kommer att spelas ut. Ungefär som Doctor Strange. Den filmen följde ju en viss mall, som inte innehöll särskilt många överraskningar, men var ändå riktigt bra.

Henric: Nej, Doctor Strange levde ju mycket på det visuella.

Kenny: Precis, och Spider-Man har ju inte riktigt samma nivå av visuell teknik att luta sig på. Men vi får väl se när man väl sitter där i biosalongen.

Vi kikar på framtiden för Marvels filmuniversum
Spider-Man gjorde sin debut i Captain America: Civil War och var en av höjdpunkterna i filmen.

Henric: Det som jag tror filmen kan vinna mycket på är att vi aldrig fått se den här typen av Spider-Man förut. Vi har heller inte fått se en superhjältefilm i stil med denna i MCU förut heller. Vi har ju redan sett i de tidigare Spidey-filmerna hur Peter handskas med sitt dubbelliv men det har ju ingen annan hjälte i Marvel-universumet gjort. Det är väl det som man kan utforska i filmen.

Kenny: Mm... Jag är ju dock superpepp på filmen och ser väldigt mycket framemot mer Tom Holland som Spider-Man.

Henric: Sen ska vi inte heller glömma att man anlitat en så stor skådespelare som Michael Keaton till att spela Vulture.

Kenny: Och det var ju ett riktigt genidrag då man helt plötsligt blev sjukt sugen på att se Vulture på film, som annars inte är en personlig favorit.

Henric: Vi har också sett och hört att Shocker ska vara med i filmen men när jag såg skådespelaren hade jag knappt någon aning om vem det var. Jag tror att han kommer vara lite som Batroc i Winter Soldier som bara är med en kort stund.

Kenny: Ja, och det tror jag räcker.

Vi kikar på framtiden för Marvels filmuniversum
För ett par år sedan var han Birdman. Den här gången är han Vulture!

Henric: Även The Tinkerer ska ju vara med i filmen och jag tror han också kommer finnas med men han kommer nog inte synas till särskilt mycket. Jag gissar snarare på att han bara fixar Vultures och kanske till och med Shockers utrustning. Därför är jag inte särskilt oroad över att man kommer ha för många skurkar.

Kenny: Nej, men det misstaget kan man omöjligt göra igen. Det känns som om de har kontroll över det.

Henric: Sen finns ju risken att Vulture kommer att suga eftersom majoriteten av skurkarna i MCU har varit underutvecklade. Precis som i Guardians of the Galaxy Vol. 2 är det just det jag är mest rädd för.

Kenny: Min största rädsla är som sagt att inte bli överraskad. Jag vill se en Spider-Man-film som inte är 100% som alla andra rullar jag sett med honom i.

Henric: Men som sagt, bara det att Spidey kommer bli en ännu större del av MCU gör mig tillräckligt förväntansfull. Samtidigt håller jag med dig om att Homecoming mest troligtvis inte kommer att sticka ut särskilt mycket utan många kommer nog fortsätta klaga på att den är som vilken annan superhjältefilm som helst. Det finns liksom inget att oroa sig för.

Kenny: Och precis därför så tror jag att Homecoming kommer att bli den svagaste Marvel-filmen i år. Och tro mig.. det här är något som jag inte gillar att påpeka då jag vet att vi båda verkligen älskar hjälten. Men hursomhelst så är jag övertygad om att det blir en bra film. Och jag kommer med stor sannolikhet att sitta där i biosalongen lycklig som ett litet barn när eftertexterna rullar.

THOR: RAGNAROK

Henric: Du gillade ju tvåan lite mer än vad jag gör men ska man se på Thor-filmerna som helhet är de kanske de svagaste hittills. Men eftersom trean regisseras av en av mina favoritregissörer (Taika Waititi) så ser jag fram emot Ragnarok väldigt mycket. Och att Hulken är med gör mig också så förbaskat sugen.

Kenny: Jo, men trailern lyckades övertyga om att det blir en ny typ av film den här gången. Det känns som att man tittat på vad som inte fungerade i de två första filmerna för att istället komma på något nytt. Man har tagit en skvätt av Guardians of the Galaxy och en skvätt av Thor och kokat ihop någonting helt nytt. Och som sagt, Waititi har ju en väldigt unik stil som fyller mig med mycket hopp.

Henric: Vi har ju också Doctor Strange!

Kenny: Ja! Vi har med Hulken, en Planet Hulk-inspirerad gladiator-arena, Doctor Strange och även Jeff Goldblum. Vilken kombination! Jag tror definitivt att den här filmen kan komma med väldigt många överraskningar.

Vi kikar på framtiden för Marvels filmuniversum
Den mycket begåvade Cate Blanchett kommer förhoppningsvis rocka som skurken Hela!

Henric: Satt man kvar efter eftertexterna av Doctor Strange och såg scenen med honom och Thor så vet man ju också vad man kan vänta sig eftersom Waititi regisserade den scenen. Humorn där träffade mitt i prick, tycker jag.

Kenny: Även Team Thor-klippen, som man släppte på nätet, var ju hur bra som helst.

Henric: Men åter igen är min fasa att skurken inte kommer att vara särskilt bra. Hela såg skitcool ut men kommer hon vara bra? Loki kommer ju förvisso ha någonting för sig också men det är ju svårt att säga än så länge eftersom vi har så lite info om filmen. Superkul att se honom igen i alla fall då vi inte sett honom sen Thor: The Dark World. Vi har ju ingen aning om vad som hänt i Asgard sen dess.

Kenny: Vad tror vi om Hela då?

Henric: Älskar designen och bara det att hon krossar Thors hammare räcker för mig.

Kenny: Designmässigt ser ju hon ut att vara den coolaste skurken i år.

Henric: Och om Taika bara låter henne få en bra bakgrundshistoria tror jag hon kan bli den bästa skurken i MCU hittills. Jag skulle bli besviken om Cate Blanchett inte fick visa vilken fantastisk skådespelerska hon är. Detsamma gäller Michael Keaton som Vulture. Det är ju så tråkigt när man anlitar så stora skådespelare men inte låter dem visa vad de är kapabla till.

Kenny: Jag hoppas bara på att Hela inte dör i slutet. Vulture också, för den delen. Det vore så synd om man gjorde sig av med så begåvade skådespelare. Man kan definitivt leka med dem i framtiden. Vulture skulle exempelvis kunna bli en del av gruppen Sinister Six. Slösa inte bort det här!

Henric: Det glömde jag också nämna tidigare... Jag är så nyfiken på att få se vad som hänt med Hulken? Vad har han gjort sedan Age of Ultron? Hur hamnade han på den här planeten? Har han varit Hulken hela tiden eller har han varit Bruce också?

Kenny: Marvel har ju pratat om att Hulken ska bli lite smartare också. Att han och Bruce ska börja utvecklas som de har gjort i serietidningarna. I teasern såg vi dock att han verkade vara lika arg som vanligt, men den delen såg också väldigt klippt ut så man vet aldrig.

Vi kikar på framtiden för Marvels filmuniversum
En buddy-cop-rulle med Thor och Hulken? Vi är på!

Kenny: Vad har vi förresten för förväntningar på att filmen baseras en del på berättelsen Planet Hulk? Kommer det finnas mycket av det, tror du?

Henric: Ärligt talat så tror jag inte man kommer ha med mycket av den berättelsen alls.

Kenny: Tråkigt nog så måste jag hålla med dig där. Jag hade förhoppningarna på att vi någon gång skulle få se en ren adaption av Planet Hulk, men får nog nöja mig med det här.

Henric: Man vill nog också få tillbaka Hulken till jorden i den här filmen så han står redo inför Infinity War. Detta var nog bara ett sätt för att locka fler biobesökare eftersom många var besvikna på The Dark World. Även det här med att göra filmen till en mer komedi med Waititi som regissör tror jag var viktigt. Redan när de utannonserade detta kände jag att det skulle bli bra och att detta garanterat skulle bli en mer komedifilm än tidigare filmer. Många verkade bli förvånad över det när de kikade på trailern men personligen blev jag inte ett dugg förvånad. Många vet nog fortfarande inte ens vem regissören är.

Kenny: Ja.. du fick ju ta med dig hans film What We Do in the Shadows på blu-ray, sist vi sågs, för att visa mig vad jag kunde förvänta mig. Men efter att du gjorde det så blev jag ju riktigt taggad.

Henric: För att summera då, vad tror vi?

Kenny: Jag har svårt att tänka mig att den kommer att bräcka Logan men sett till MCU så tror jag att Thor kan lyckas bli den bästa i år.

Henric: Jag håller med. Förresten, nu när Natalie Portman verkar vara helt färdig med Marvel - tror du Sif och Thor kommer ha någon romans som de haft i tidningarna?

Kenny: Ingen aning, ärligt talat. Valkyrie är ju också med men jag tvekar på att de kommer dela någon romans. På det spåret så har jag faktiskt noll förväntningar.

BLACK PANTHER

Kenny: Ja, vad tror man? Jag har ingen aning! Jag har ju sett Creed och den är ju superbra, så sett till valet av regissör tror jag att Marvel har gjort ett klockrent val. Black Panther har dessutom bra potential för att lyckas bjuda på en helt ny typ av film till MCU.

Henric: Ja, och Last Stop Fruitvale Station är ju också en suverän film så jag har väldigt stort förtroende för Ryan Coogler. Jag tycker också det är bra av Marvel att de kör en film som till 95% består av mörkhyade skådespelare. Något annat skulle ju inte passa eftersom det är Wakanda vi snackar om.

Vi kikar på framtiden för Marvels filmuniversum
Chadwick Boseman återvänder som Black Panther. Denna gång är han dock även kung av Wakanda.

Henric: För det har ju varit ganska kontroversiellt med rollbesättningen hos Marvel förut. Doctor Strange blev kritiserad för att Tilda Swinton spelade The Ancient One samtidigt som jag tyckte det var obefogat eftersom det är en titel som flera burit under åren. Även Iron Fist blev kritiserat eftersom Danny Rand spelades av Finn Jones men det tyckte jag också var märkligt eftersom han alltid varit en man från en rik vit familj från New York som hamnade i K'un Lun av misstag. Jag såg inte grejen med att behöva ändra det och förstod inte varför just den karaktären blev kritiserad och inte Daredevil eller Jessica Jones för att nämna två andra.

Jag tycker inte riktigt att Marvel är rätt företag att tjafsa med när de redan ägnat hela Luke Cage åt ''black lives matter'' och en mörkhyad rollbesättning. Samtidigt är MCU's version av Nick Fury mörkhyad vilket han inte är i serietidningarna.

Kenny: Jag tror att de som kritiserade Iron Fist, för att han var vit, samtidigt missade att det finns en annan hjälte som utövar kung fu, med asiatiskt ursprung. Shang-Chi! En karaktär som med stor sannolikhet kan komma längre fram med en egen film eller serie.

Jag har ingenting emot om man ändrar på karaktärers utseende, så länge det inte påverkar berättelsen, samtidigt så ska det inte kännas forcerat. Nu har vi, som du säger, redan Luke Cage, Nick Fury och kommande Black Panther. Samtidigt har vi också Falcon, War Machine och Wong. Värt att nämna är även att Baron Mordo är vit i serieförlagan men spelas av Chiwetel Ejiofor i Doctor Strange. Gamora spelas också av en latinamerikan fastän hon är sminkad från topp till tå i Guardians of the Galaxy. Hon hade lika gärna kunnat spelas en en vit person men Marvel valde henne för att hon gjorde rollen bäst.

På tal om annat! Ska Klaw vara med i Black Panther?

Henric: Han ska vara med och han är ju också en av hjältens största skurkar. När Black Panther introducerades i Fantastic Four på 60-talet i det... tja, vi säger nummer 36 eller vad det nu var. Då försökte ju Fantastic Four hjälpa honom att återta makten i Wakanda och man kan mycket väl köra på något i den stilen i filmen också. Minus Fantastic Four, såklart.

Kenny: Black Panther är ju nu kung i Wakanda, pga händelserna i Civil War, men jag tror nog att vi kommer få se lite tillbakablickar. Speciellt för att publiken ska få en inblick i hur ritualen gick till för att han skulle få sina krafter.

Henric: Ja, många undrade nog vad hans grej var i Civil War. Mina kompisar frågade mig exempelvis hur han kunde vara lika snabb som en bil.

Kenny: Vi kommer med stor sannolikhet att få se en version av ritualen som innefattar att käka en giftig växt och träffa Panter-guden. Som du säger, folk vill ju veta!

Vi kikar på framtiden för Marvels filmuniversum
Vi anser att Marvel har tagit sitt ansvar när det kommer till att skapa filmer och serier med karaktärer med olika ursprung.

Henric: Filmen kommer nog börja där Civil War slutade då jag tror många vill se hur det gick till när han gick fåra prins till kung.

Kenny: Det är nog det som jag ser mest fram emot. För det bästa med Black Panther är att han har sin roll som superhjälte samtidigt som han måste leda Wakanda som en nation. Den politiska delen ser jag väldigt mycket fram emot, samtidigt som jag vill se hur det visuella kommer att bli nu när vi dyker in i djungeln.

Henric: Verkligen. Vi såg ju ytterst lite av det i slutet av Civil War. Vi såg i stort sett en dimmig bakgrund med ett vattenfall och en panterstaty.

Kenny: Tror du Bucky är med i filmen då?

Henric: Jag tror inte det. Jag gissar på att han kommer stanna där han hamnade i slutet av Civil War. Möjligtvis att Klaw kanske vill åt Bucky på något sätt? Vi ska heller inte glömma att Michael B. Jordan spelar Erik Killmonger som också är en skurk till Black Panther. Frågan är vem som är största skurk - Klaw eller Killmonger?

Ska jag gissa så antar jag att Killmonger kommer vara förbannad över att T'Challa inte kan leda nationen.

Kenny: Klaw vill säkert ha vibranium från Wakanda och Killmonger vill troligtvis ta över rollen som kung. Killmonger kommer med andra ord att vara ett hot inifrån Wakanda medan Klaw är hotet från utsidan.

Henric: Hur tror du filmen kommer påverka MCU då?

Kenny: Det beror nog på hur man tacklar det politiska. Om det här går ut över andra länder kommer säkert aspekter från Civil War att tas upp igen.

Henric: Fighten mellan Hulken och Iron Man i Age of Ultron kan ju mycket väl tas upp igen här.

Kenny: Mm... För stunden är det supersvårt att veta.

Henric: Har Wakanda någon Infinity Stone, tror du?

Kenny: Nej, jag tror det är färdigt med det nu. Det finns tillräckligt många på jorden, så det tror jag inte.

AVENGERS: INFINITY WAR

Henric: Ja, what to say?

Kenny: Ja, vad ska man säga? Nu bär det av! Vi vet ju att detta bara är en del av den stora finalen då Avengers 4 spelas in kort därefter. Så frågan är vad Infinity War kommer att bjuda på.

Henric: Det här kommer ju vara en jäkla samling av superhjältar. Alla du sett sedan Iron Man lär ju dyka upp här. Till och med de som inte fått sin film ännu (Captain Marvel) kommer ju medverka.

Vi kikar på framtiden för Marvels filmuniversum
Thanos ska äntligen få visa vad han går för med evighetstenarna i sin ägo!

Kenny: Är det några som kommer lyckas fixa det här så är det ju ändå Russo-bröderna. För mig visade Civil War att de vet hur man balanserar många hjältar utan att filmen blir helt kaos.

Henric: De visar ju också förståelse för att alla hjältar är unika. Ta flygplatsscenen som exempel. Det var inte bara knytnävar hit och dit utan alla slogs på sitt unika sätt.

Kenny: Även i Winter Soldier såg vi hur bra de är på att sätta ihop snygga fighter. Men om det är något som jag ser framemot så är det att äntligen få se en Avengers-film där hjältarna inte slåss mot en miljon knattar genom filmen. Vi kommer ju få Thanos och hans Black Order. Det är ju så gott som bekräftat då flertalet skådespelare redan råkat försäga sig. Att få se hur Avengers delar upp sig för att tampas mot Thanos generaler kommer att bli fett. Speciellt då alla i hans Black Order har sina egna unika förmågor.

Henric: Ja, Thanos kommer ju säkert inte själv slåss då han inte har alla stenarna än. Det väntar man nog med till fyran.

Kenny: Jo, med tanke på att Avengers 4 ska bli "den stora finalen" så räknar jag också med det. Men en sak som vi nog kan klargöra redan nu är att filmerna troligtvis kommer att ta väldigt lite inspiration från serietidningen Infinity Gauntlet. Många verkar ha fått för sig att den här filmen ska följa den berättelsen. Men Avengers hade ju bara en biroll i den serien. Nu på förhand så ser det ut som att filmen liknar serietidningen Infinity mer än Infinity Gauntlet. Men samtidigt så det är omöjligt att föreställa sig hur allt ska spelas ut, speciellt då vi har en till film runt hörnet.

Vi kikar på framtiden för Marvels filmuniversum
Vilka som inte överlever är svårt att säga för stunden. Vi gissar att Tony inte klarar sig den här gången.

Henric: Sen tror jag att vi har en del dödsfall på ingång. Jag tror många vill att några hjältar ska dö, för hittills har i princip bara Quicksilver dött. Och Coulson, såklart.

Kenny: Om man utesluter Agents of S.H.I.E.L.D. från resten av filmvärlden, ja. Russo-bröderna har ju dessutom sagt att dödsfall kommer att ske, även om de inte ville bekräfta när. Den största anledningen till att ingen dog i Civil War var ju dessutom för att de inte ville ta fokus från den mörka hemlighet som man avslöjade i slutet av filmen.

Henric: Vem tror du ligger risigt till då?

Kenny: I just den här, och inte Avengers 4, tror jag Vision ligger risigt till. Jag tror också att det är vad filmen slutar med.

Henric: Tror du någon mer än honom stupar då?

Kenny: Hmm... Nej, faktiskt inte. Möjligtvis någon mindre karaktär isåfall. Kanske Hawkeye, jag vet inte. Men dör inte Vision i den här filmen så stupar han i den fjärde.

Henric: Nej, han kommer ju inte undan eftersom Infinity-stenen som han har är vad som ger honom liv.

Kenny: Sen finns det ju också en sten som kan ge de döda liv igen så visst skulle många kunna dö i Infinity War för att sedan komma tillbaka i den fjärde filmen.

Henric: Den stenen lär ju dock inte fungera på Vision eftersom han inte är en människa.

Vad jag är väldigt nyfiken på är hur filmen kommer se ut med tanke på hur Civil War slutade. Avengers finns ju liksom inte längre och Steve är inte längre Captain America. Det är över.

Kenny: Ja... Jag tror vi kommer att känna att allt inte är så bra mellan hjältarna, men att de måste se förbi det nu för att besegra Thanos och hans anhängare. Men det är svårt att föreställa sig hur Russo-bröderna planerar att bygga upp filmerna, speciellt då vi inte riktigt kan koppla allt med en eller två specifika serietidningar.

Vi kikar på framtiden för Marvels filmuniversum
Brie Larson får inte sin ensamstående film förrän efter Avengers: Infinity War men kommer göra sin debut i den filmen.

Henric: Nej, för med det tankesättet så skulle Red Skull ha dödat Captain America i Civil War. Vi vet inte ens var äcklet Red Skull är någonstans just nu.

Kenny: Precis! Och försöker man jämföra med serietidningen Infinity Gauntlet så har ju inte Marvel tillgång till varken Silver Surfer eller Galactus, två karaktärer som hade stora roller. Och Guardians of the Galaxy hade ju inte ens en roll i Infinity Gauntlet överhuvudtaget. Så det här kommer inte vara likt den serieförlagan för fem öre.

Men mina sammansatta förväntningar för Infinity War är att vi får se lite bakgrundshistoria till Thanos samtidigt som vi får se en hel del action från hans Black Order. Jag är sen väldigt övertygad om att Thanos är med i Avengers 4. Jag vill se mer snygga fighter från Russo-bröderna och jag tror vi tyvärr kan glömma Netflix-hjältarna. Och som sagt, någon ska dö!

Henric: Scarlet Witch lär man i alla fall inte döda eftersom hon är en karaktär man kan bygga kommande filmer på. House of M, till exempel.

Kenny: Ja, hon blir ju på sätt och vis en skurk i den berättelsen.

Henric: Man har ju bara snuddat på vad hon är kapabel till att åstadkomma.

Kenny: Många tror ju att någon av Cap eller Iron Man ska dö, men jag tror att vi båda gissar på att de kommer att ske i fyran?

Henric: Japp.

Kenny: Jag gissar på att Iron Man dör i fyran men att Chris Evans förlänger sitt kontrakt. Jag kan dock ha jättefel. Helt blinda gissningar.

Henric: Jag tror inte heller att vi ska spekulera för mycket eftersom vi inte sett trean än. Vi har ju knappt någon aning om vad som ens händer i den. Det är för långt bort! Marvel har ju inte ens avslöjat alla filmer de redan har planerade. Det kan lika gärna vara Iron Man 4, vem vet?

Kenny: En spontan gissning vore väl dock att de dödar Iron Man, då hans berättelse börjar ta slut. Det känns som att hans karaktär har gjort sitt.

Henric: Ja, Cap har ju mer att erbjuda då Red Skull kan komma tillbaka.

Kenny: Sen måste vi räkna med att Marvel troligtvis strävar efter att få behålla så många stora hjältar som möjligt, om deras kontrakt går att förlänga.

Henric: Och de nya hjältarna som Captain Marvel, Spider-Man, Doctor Strange och Black Panther går ju ingenstans eftersom de fortfarande har så mycket att bjuda på.

Kenny: Nej, de sitter säkert.



Loading next content