Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor hälsar på hos Logitech

Logitech samlade pressen till LEC Studios i Berlin och givetvis har vår hårdvarufantast Fredrik Lindman varit på plats

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Sömndrucken och halvkrasslig kliver jag på flygplanet i ett snöigt (!) Östersund som ska ta mig till Bromma och sen ytterligare via 200 planbyten senare förhoppningsvis till Berlin (OBS! Ordentlig överdrift men SAS-strejken kunde inte ha kommit olägligare) Konstaterar i taxin mellan flygplatserna att den här gamla farbrorn inte är byggd för att kliva upp 05:15 och på Mäki-manér dricks det rikliga mängder kaffe på Arlanda för att jag överhuvudtaget ska veta vilken gate som gäller för vidare färd mot Tyskland. Logitech har bjudit in pressen till vad de kallar "The Ultimate Evolution" men det är även allt som framgick i mailet och på redaktionen har vi spekulerat om både det ena och det andra i vad som faktiskt kommer att presenteras. Den mystiken fortsätter när vi väl kommer fram till LEC Studios, där de valt att hålla visningen, och de är fortfarande väldigt hemlighetsfulla trots ihärdigt frågande från oss journalister på plats.

En representant från LEC Studios delar upp oss i tre grupper och sedan bjuds det på en kortare rundtur där det visas upp hur produktionen av en League of Legends-match (LoL) går till. Undertecknad som först inte fattade någonting om vad alla konstiga figurer och statyer inne lokalen var för något blev snabbt upplyst om att här håller LoL-eliten till och när vi lite senare kom in till själva arenan med scen, läktare, filmkameror och storbildsskärm blev det lite mer bekant, den här arenan har jag sett i något Youtube-klipp. Kvinnan som håller rundturen berättar lite om hur det fungerar när det hålls tävlingar där och hur viktigt det är att allt går rätt till med allt från inlåst! hårdvara till regler för hur spelarna får röra utrustningen under spelets gång, allt för att det inte ska fuskas på något sätt. Himla kul att få en liten inblick på hur det går till i E-sport världen under större event och jag kan tänka mig att det fungerar på ungefär samma sätt oavsett vilket spel det tävlas i. Rundturen avslutas med lite plockmat och förfriskningar innan vi ropas in till arenan igen och det äntligen är dags för Logitechs visning.

Gamereactor hälsar på hos LogitechGamereactor hälsar på hos Logitech
"High Efficiency Rated Optical"-sensor eller HERO 16K som Logitech valt att kalla den är speciellt framtagen för att vara så energisnål som det bara går utan att tappa prestanda. Det var en av de viktigaste punkterna för att kunna ge musen längre batteritid, lägre vikt och snabbare responstid.

Konferencieren presenterar marknadsföringschefen för Logitech-G Peter Kingsley som pratar lite om hur utvecklingen för hårdvara ser ut för deras del och då framförallt den trådlösa efterfrågan på produkter som blir allt mer vanlig. De fokuserar mycket på att fortsätta utveckla just den biten och deras Lightspeed-teknologi tillsammans med den trådlösa laddningstekniken Powerplay har lyft intresset rejält från proffsspelarna och deras täta samarbete med flertalet E-sport lag har varit till stor nytta för utvecklingen fortsätter han. Carlos "Ocelote" Rodriguez från G2 Esports kommer in på scen och stämmer in i samma anda och berättar om hur de flesta spelarna i deras team valt att gå bort från trådbundna möss i och med att Logitech släppte den egenutvecklade trådlösa överföringstekniken Lightspeed som faktiskt till och med är snabbare i både överföringshastighet och rapporteringsfrekvens (1ms) jämfört med en kablad mus.
Peter fortsätter prata om hur den stora massan runt om i spelvärlden fått upp intresset för deras trådlösa möss men att en specifik mus saknade det och med den lavinartade efterfrågan blev det till sist oundvikligt att inte tillmötesgå fansen. Efter en kortare reklamfilm är det alltså den ikoniska modellen G502 Hero som nu också släpps i en trådlös version.

Detta är en annons:

Två stycken personer från Logitechs tekniska avdelning kommer in och förklarar vilka utmaningar de hade att bibehålla samma känsla och framförallt samma vikt på den nya musen som innehåller både mera teknik och batterier. De fick ta fram ett nytt tunnare skal för att banta musen men utan att för den skull tappa kvalitetskänslan. Den interna strukturen har samma design som deras trådlösa mus Logitech Pro och det avancerade endoskelettet har till och med gjort att musen är sju gram lättare jämfört med den trådburna versionen. Funktionsmässigt är G502 Lightspeed identisk med originalet och allt från knappar till belysning är helt lika. Batteritiden är cirka 48 timmar med standardbelysning och givetvis finns det möjlighet att komplettera med Powerplay för att få konstant trådlös laddning.

Gamereactor hälsar på hos LogitechGamereactor hälsar på hos Logitech
Precis som på G502 Hero följer det med vikter för att du enkelt ska kunna optimera exakt vilken tyngd du vill att musen ska ha och även en sladd för att kunna ladda batteriet när strömmen tryter.

När Peter Kingsley avslutar visningen med att poängtera hur Lightspeed-teknologin har förändrat inställningen till trådlösa möss tack vare den otroligt snabba överföringen är undertecknad den första som håller med. De har verkligen flyttat gränserna Logitech det senaste året och det känns som att det bara är en tidsfråga innan de flesta sitter med en trådlös mus därhemma. Efter dem orden är eventet slut och jag skyndar mig tillbaka till hotellet, för väckarklockan ringer klocka sex imorgon och ett recensionsexempelar av den nya musen är redan på väg.



Loading next content