Svenska
ARTIKEL - SPONSRAT INNEHåLL

Vi bygger sommmar-PC med 2020 RTX

Häng med oss när vi tillsammans med MSI bygger en ny dator utan att låta pengarna skena, och kollar in fördelarna med RTX...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Vi tittar närmare på vad du kan få för runt €2000 i sommar om du uppgraderar eller bygger från grunden, sponsrat av MSI.

Se videon här:

HQ

Vår dator är baserad på I7 10700K 10:e Gen-CPU från Intel, och vi använde MEG Z490 ACE. För att göra den mer budgetvänlig skulle MSI Gaming Carbon vara ett utmärkt val. MEG Z490 ACE-moderkortet kan tyckas ett märkligt val, men det är vår valda plattform för 10:e gen Intel-testande, inte bara för att den är byggd som en tank, utan även för att det erbjuder mycket spelutrymme vad gäller både överklockning och anslutning. Det stöder också upp till 4800 MHz RAM, XMP såväl som ett stort antal fläkthuvuden för direkt fläktkontroll, och några extrema överdrivna termiska lösningar samt 2.5G LAN, Wifi 6 med tvåvägs Mu-MIMO och high end-ljud med isolerade signalvägar, ESS Saber DAC och stöder till och med äkta DSD-uppspelning.

Kylningen kommer i form av Corsair H100i RGB Platinium CPU-kylare, valt för sin enkla installation, kompatibilitet med LGA 1200-uttaget och naturligtvis dess iCUE RGB-integration. Om du uppgraderar senare stöder Gungnir-chassit både 360 mm-kylare på toppen och 420mm på frontpanelen.

Grafikkraften kommer från MSI GeForce RTX2080 Super Gaming X Trio, som precis som alla andra MSI Gaming X-kort som vi har provat kan hålla GPU sval utan att spränga trumhinnorna. Men GeForce RTX2070 Super-serien är också ganska bra, så det är ett område att spara en slant eller två om det behövs. Detta kort ökar prestandan i den redan förbättrade Super-serien, och ger även kyla med MSI TORX Fan 3.0, som har både traditionell och en spridningsfläkt, vilket ökar luftflödet, men också minskar fläktljudet. Den termiska designen av Frozr används fortfarande i sin senaste iteration, vilket innebär att metallplattan används till kyla, stora högkvalitativa termiska "kuddar" används för energiöverföring och vågböjda fenor används i värmespridaren, medan VRM har sin egen dedikerade platta för kylning.

MSI Gungnir-chassit är förvånansvärt överkomligt, samtidigt som det har alla funktioner vi behöver, en robust byggkvalitet och tar inte uppmärksamheten från hårdvaran inuti, medan du fortfarande får en sidopanel i glas. Det är ett av de kostnadseffektiva chassina på marknaden som fortfarande är solitt och väl fungerande. Men för dem som tar sin RGB på allvar, kommer det med ett ARGB-nav som stöder upp till åtta anslutna enheter, och systembyggare kommer att gilla trådhålsdesignen som möjliggör enklare och mer tillgänglig kabelhantering. Det finns dessutom flera delar av chassit som kan ändras och anpassas med 3D-utskrifter, en funktion som är väldigt ny, men som ger användaren mycket fler alternativ när det gäller att anpassa sina riggar.

RAM är en av få grejer som verkligen kan ge kontrast till en dator, så vi satsade på vita Corsair Dominator PRO RGB RAM, 16 GB DDR4. 3200 Mhz är ett minimum i vår värld, och det har fortfarande en trevlig RGB-integration utan att kosta alla dina pengar.

För strömförsörjningen valde vi en 850W strömförsörjning som vi redan hade på kontoret, men vi skulle köpa en Corsair RM750X eller liknande om du inte redan har en liggandes, och då kan du också få till en mer tematisk byggnad eftersom du kan få den här specifika modellen i vitt.

Corsair var också valet för den viktiga NVMe, i detta fall 960 GB-versionen av deras förvånansvärt prisvärda MP510 M.2-enhet. Även om den är dyrare, så ger den desto mer lagringsutrymme vilket såklart är bättre och din huvuddisk bör inte gå under 500 GB om möjligt, medan de flesta föredrar att spendera mer pengar på en extra enhet specifikt för deras spel.

Sammantaget ett datorbygge med många alternativ till förändringar och mycket datorkraft medan du fortfarande har en relativt subtil look.

Tack till MSI för sponsring av denna rigg.

Vi bygger sommmar-PC med 2020 RTX


Loading next content