Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 33

Tiden går snabbt när man har roligt. Ännu en vecka är förbi och det innebär såklart ännu en fullproppad summering...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

VECKANS TOPPNYHETER:
Halo Infinite försenas - skjuts upp till 2021 - Bara för ett par veckor sedan körde Microsoft sin Xbox Series X-presentation där huvudnumret var Halo Infinite. Spela Halo Infinite från och med dag 1 på Xbox Series X propagerades flitigt och har gjort det under en bra period. Men presentationen lämnade en dålig eftersmak hos många tittare och även Microsoft som meddelade i veckan att Master Chiefs kommande berättelse blir uppskjutet till nästa år. Inget datum eller fönster förutom året annonserade så vi får tyvärr invänta fler uppdateringar. Vad tycker du om beslutet? NYHETEN.

Xbox Lockhart existens bekräftad av läckt kontrollförpackning - Det har länge spekulerats att Microsoft inte endast har en konsol i görningen, utan två. Xbox Lockhart ryktas vara en mindre kraftfull version av Series X men mer prisvänlig. Efter månader av spekulationen är det nu närmast bekräftat efter att en Xbox Series-kontroll letat sig ut på marknaden vars förpackning noterar att handkontrollen är kompatibel med Xbox Series X såväl som S. Även om det ska tas med än nypa salt känns det allt mer troligt att Xbox Series X får en mindre tvillingbror senare i år. Är en billigare men mindre kraftfull Xbox-konsol att föredra? NYHETEN.

Fortnite bortplockat från Appstore. Epic stämmer Apple - Fortnite är ett hushållsnamn vid det här laget och har erövrat PC, spelkonsoller och så även smartmobiler, farm tills nu. I veckan plockade nämligen både Apple och Google bort actionspelet från sina applikationsbutiker efter att Epic Games lanserat ett nytt betalningssystem för att kringgå avgifterna på 30% av samtliga transaktioner som de två dominerande techbolagen tar. Inte okej, tycker Epic Games, som nu stämmer både Google och Apple till följd av deras handlingar. NYHETEN.

Nu vet vi när Xbox Series X kommer att släppas - Även om vi ännu sörjer det faktum att vi inte får se något nytt Halo senare i år kan vi ändå glädjas av att Microsoft slagit fast att de släpper nästa generations spelkonsol senare i år. I veckan fick vi även veta att Xbox Series X kommer i november. Så se till att börja lägga undan lite stålar varje månad i spargrisen nu. NYHETEN.

Detta är en annons:

Rykte: Dual Sense har 50% bättre batteritid än Dual Shock 4 - Playstation 4 skrev sannerligen in sig i historia böckerna som en av de bästa spelmaskinerna. Även om vi alla älskar spelkonsolen har handkontrollen varit notoriskt känd för sin strama batteritid, vilket Sony själva verkar har uppmärksammat. Det ryktas om att handkontrollen till Playstation 5 kommer att ha ett 50 procent större batteri än Dualshock 4 och således 50 procent bättre batteritid, vilket vi såklart välkomnar. NYHETEN.

MISSA INTE:
Warners speldivision inte längre till salu
CD Projekt Red är inte helt nöjda med närstriderna i Cyberpunk 2077
Nu kan du registrera ditt Disney+ konto i Sverige
Spelande ökar läsintresset?
Nya detaljer och ny bild från Spider-Man: Miles Morales

Gamereactor summerar: Vecka 33
Aj aj aj Microsoft, inget Halo Infinite till premiären av Xbox Series X...

RECENSERADE SPEL:
Fast & Furious Crossroads (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 3
Bandi Namco skickade aldrig ut något recensionsexemplar för Fast & Furious Crossroads, och det är av en tydlig anledningen. Efter att ha spenderat 700 kronor och en helg är Petter fylld med frustration och ångest. Fast & Furious Crossroads är ett äckligt fult, stelt, buggigt och dumt tidsfördriv som inte förtjänar dina hårt förvarade pengar. Läs hela recensionen här.

Detta är en annons:

Total War Saga: Troy (PC) Betyg: 7
Creative Assembly är tillbaka med ännu ett Total War Saga-spel. Denna gång utspelar sig sagan i historiska Grekland och mytologiska Troy, en god blandning och ett bra spel med en hel del nya spännande mekaniker. Det nya resurssystemet och variationen mellan samtliga 8 olika lag ger denna titel mer mening, variation och djup. Ihop med den fenomenala presentationen är detta verkligen ett av de bättre spelen i serien, kanske rentav det allra bästa, men då måste Creative Assembly få bukt med obalansen och polera bort mängden spelförödande buggar. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 33Gamereactor summerar: Vecka 33
Fast & Furious Crossroads var ett riktigt magplask, men Total War Saga: Troy räddade åtminstone veckan...

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Vi har alla sett de senaste Star Wars-filmerna vid det här laget. De flesta må hata serien, men vad du än tycker berördes en hel flock människor väldigt mycket. Marcus har iallafall ställt The Rise of Skywalker mot Revenge of the Sith för att kora en vinnare mellan dessa två notoriska filmer. Vilka av dessa filmer gillar du bäst, eller avskyr du minst i detta fall?
The Rise of Skywalker vs Revenge of the Sith

Förra vecka publicerade vi en sammanställning av de spel vi ser mest fram emot under kommande halvår. Men det var bara ena halvan av redaktionen och nu i veckan har vi avslöjat vad resterande redaktionsmedlemmar här på Gamereactor längtar efter.
Höst-spelen vi längtar mest efter (2)

En av tidernas mest ikoniska spelserier, och två av seriens främst fanbärare. Grand Theft Auto IV och Grand Theft Auto V är två kultspel som prisas för sin fantastiska värld och båda har belönats med tior här på Gamereactor. Sebastian har ställt dessa två pärlor mot varandra och dissekerat sina minnen för att klura ut vad som gjorde dessa spel så otroligt bra och vilket av dem som egentligen är bäst.
10 vs 10: GTA V & GTA IV

BLOGG:
Petter ger sig in i debatten kring Epic Game och smartphone-giganterna och hoppas på att Epic Games kan gå segrande ur uppståndelsen som tog fart i veckan. Han har även haft fullt upp med att fixa vår sprillans nya racingsimulation, men branschledande redskap samt teknologi, och du kan se hela bygget här. Adrian har hittat mod inombords för att göra det som han suttit och funderat på i ett år, han har fixat sin första tatuering som nu sexigt pryder han axel. Och för alla er Bert-fantaster kommer Marcus med helgens tittartips: "Jag är Klimpen Motherfucker!" är ett intimt personporträtt om mannen bakom Bert som verkligen inte ska missas.

Gamereactor summerar: Vecka 33
Fortnite är en riktig het potatis just nu...


Loading next content