Svenska
ANNONS

Gaming surround på ett helt nytt vis

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

JBL har varit marknadsledande inom bioinstallationer och surround i 70 år och blev på allvar etablerad för sin surround-inriktning när de 1983 valdes ut av Lucasfilm för att göra det första THX-certifierade bioljudsystemet i världen. Med den snabba utvecklingen inom spelområdet har JBL valt att ta steget helt och utveckla surroundljud för hörlurar i samma skala, och med samma resurser som när man utvecklar professionella biosystem. När de lanserade JBL Quantum-spelheadsetet, passade de även på att utannonsera att de hade passerat över 100 miljoner sålda headset. Det är alltså en grupp redan erfarna människor som nu har kastat sig ut på ljudmarknaden för dem som spelar datorspel. Det är ett företag med en otroligt lång historia och som haft massiva framgångar både inom surround och hörlurar.

Nu har JBL använt sin kunskap, enorma testanläggningar och många extremt skickliga ingenjörer för att ge surroundljud som inget annat med JBL Quantum-spelheadset. Det ger dig den precision, rymdkänsla och mycket specifika placering av alla ljud som kommer att säkerställa att det är du - och inte din motståndare - som överlever duellen.

JBL har fått två professionella streamers som använder JBL Quantum One-spelheadset att berätta vilken skillnad det gör för dem

Johan "Ettnix" Bengtsson är en av de professionella spelarna och ett stort fan av JBL Quantum. Han är känd för sina förmågor i ett brett urval av spel, har haft toppositioner över hela världen samt varit lagkapten för Fnatic.

HQ

Linus "Zaitr0s" Skog Andersson är en välkänd Fortnite-streamer som har uppnått alla ungas stora dröm - att tjäna pengar på spel. Trots att han bytte till Youtube från Twitch för bara en vecka sedan är han redan uppe i 200 000 prenumeranter.

HQ

Kärnan i det hela är JBL:s grundliga arbete med surroundljud, som har väldigt lite att göra med produktutveckling och i mycket större utsträckning närmar sig grundforskning. Enkelt uttryckt har de valt att arbeta utifrån ett mantra för att det inte ska vara någon skillnad i hur spelare upplever ljud genom sitt JBL Quantum-spelheadset och den ljudupplevelse som JBL:s toppmoderna Dolby Atmos-testanläggning levererar - och detta är ett av världens mest avancerade, komplexa och dyra biosystem. Det har tagit lång tid och de har gått igenom otaliga iterationer innan de nådde fram till en plattform som gör att spelare inte kan berätta om ljudet kommer från fysiska högtalare i rummet eller om det kommer från hörlurarna.

Det kräver naturligtvis ganska avancerad programvara, utvecklad med erfarenhet från Synthesis surroundprocessorer, som kostar samma som en medelstor familjebil, men utan tvekan har uppnått en rymdkänsla och placeringsprecision som andra bara kan drömma om.

Oavsett vilken av JBL Quantum-produkterna du väljer kan du dra nytta av lätta bågar, mjuka öronkuddar med minnesskum och en mikrofon som ger exceptionellt hög kvalitet. De billigare modellerna har fortfarande JBL Quantums signaturljud, och alla modeller kan användas med ett standard 3,5-millimetersjack och passar därför alla plattformar.

Om du hoppar upp en klass får du JBL:s nyutvecklade surroundljud, en riktigt bra boom-mikrofon, DTS Headphone X 2.0, som lämpar sig väl för mer storyorienterade spel, och beroende på vilken modell du väljer kan du också få ditt JBL Quantum-signaturljud med aktiv brusreducering eller till och med i en trådlös version. Dessutom är RGB också ett alternativ för dem som vill sätta sin egen stämpel på sin spelutrustning.

I spelvärlden kan vikten av klart ljud inte nog poängteras, eftersom exakt vetskap om var din motståndare befinner sig, kan vara skillnaden mellan att vinna eller förlora, oavsett om du spelar Counter-Strike: Global Offensive eller Call of Duty: Warzone. Och här talar vi inte bara om riktning, för med JBL Quantum får du också verktyg att bedöma avstånd och höjd utifrån det ljud du använder, mycket bättre än med vanlig surround. Detta gäller särskilt om du har gått hela vägen och valt en produkt med JBL QuantumSPHERE 360, som tack vare sin kalibrering för den enskilda användaren gör att du kan anpassa ljudet till dig och din hörsel på en aldrig tidigare skådad nivå. Det innebär att din förmåga att lokalisera fienden, oavsett om det är en prickskytt som gömmer sig 200 meter bort i ett torn eller ett lag med fiender på andra sidan dörren framför dig, förbättras."

Gaming surround på ett helt nytt vis

Om du väljer att skaffa toppmodellen JBLQuantum One får du också möjlighet att prova något helt unikt med JBL QuantumSphere 360 ​​head-tracking. Här är hörlurarna kalibrerade så att ljudet inte längre följer dina rörelser på skärmen, utan istället dina fysiska rörelser med huvudet, vilket ger dig en helt unik möjlighet att fokusera på var ljudet kommer ifrån. Plötsligt kan din ljudupplevelse hjälpa dig att förstå var faran lurar samt var du kan hitta skydd i stridens hetta.



Loading next content