Svenska
Gamereactor
artiklar

Mina favoritögonblick med Xbox (Henric)

Nu dundrar vi igång uppföljningen på våra Playstation-minnen där vi berättar om de mest minnesvärda stunderna med Microsofts konsoler...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi har alla skrivit om de där oförglömliga ögonblicken med Sonys fyra stationära spelmaskiner och jösses vad mycket nostalgi det kokades ned till, i slutändan. Jag njöt i stora drag av att samla mina favoritstunder i min text och gillade verkligen att läsa vad min redaktion hade för Playstation-ögonblick som de aldrig kommer att glömma, vilket för oss till nästa del av denna följetong; Xbox. För precis som i fallet Sony släpper Microsoft som vi alla såklart redan vet också en ny konsol om ett par ynka veckor och därför vill vi naturligtvis även dela med sig av våra favoritstunder med Xbox. Nu kör vi.

Mina favoritögonblick med Xbox (Henric)

Mitt favoritögonblick med Xbox:
Jag och min kompis lånar hennes pappas Xbox varje gång vi leker
Som liten pojk ägde jag aldrig någon Xbox. Inte gjorde mina närmsta kompisar det heller. Men ibland hände det att jag var över hos en klasskamrat och jag tror att vi under samtliga lekstunder lånade hennes pappas Xbox, och jag ska väl ärligt talat erkänna att jag ibland ville leka enbart på grund av konsolen. Alla har vi varit unga och dumma någon gång. Tillsammans spelade vi hur som helst mängder av Shrek 2, Blinx: The Time Sweeper och Ty the Tasmanian Tiger 2: Bush Rescue. Inga höjdarspel kanske, men för oss som var som mest tio år, älskade dem. Kanske var det för att jag så sällan hade tillgång till konsolen och att den därför fick en magisk stämpel över sig? Vi turades om att spela och vi spelade om dem flera gånger och tack vare detta kommer jag alltid ha en nostalgisk kärlek till dessa spelen.

Mina favoritögonblick med Xbox (Henric)
Detta är en annons:

Mina favoritögonblick med Xbox 360:
Jag tar steget från barnspel till vuxenspel med Wolverine
Min barndom präglades av Nintendo i form av Mario, Zelda och Sonic. Det skulle dröja tills jag var nästan 13 år innan jag började snegla åt spel för en äldre publik, och jag minns särskilt att Wolverine var det första som ledde mig in på detta. Hos min bästa kompis hade jag testat demon för X-Men Origins: Wolverine och var helt tagen av hur häftigt och blodigt det var. Jag bestämde mig omedelbart att använda mina sparade pengar till att köpa spelet till Nintendo Wii och blev såklart fruktansvärt besviken när jag insåg att detta var ett helt annat spel. Min bror gjorde, tack och lov, samma sak och klickade hem ett exemplar till Xbox 360 som han spelade igenom på ett dygn. Därefter fick jag äntligen chansen att spela det spel som jag hoppades på att jag skulle spela till Nintendo Wii. Och det var magiskt. Det var utmanande, spännande, snyggt och fruktansvärt blodigt vilket jag i den åldern såg som en ny värld och dörren för massa andra spel öppnades. Än idag älskar jag spelet innerligt.

Konfliktfylld spelar jag Alan Wake
Jag var en riktig fegis när det kommer till skräck fram tills jag fyllde 16 eller så. Vägrade se skräckfilmer eller spela skräckspel. Därför var jag otroligt osäker om jag skulle spendera mina pengar på Alan Wake som på förhand såg otäckt ut, men ändå så intressant. Jag valde att chansa och köpte det. Ett beslut som jag verkligen inte ångrar. För Alan Wake är en av mina absoluta höjdpunkter med Xbox 360. Detta fastän jag under hela äventyret tyckte det var obehagligt och aldrig visste om jag skulle palla hela väggen. Nu i efterhand var det ju inte farligt alls, men även detta spel kom att öppna portarna för en ny värld av skräck.

Fritidsgården blir mitt andra hem på grund av Guitar Hero III: Legends of Rock och Halo 3
Från ingenstans kom det. Alla spelade helt plötsligt Guitar Hero III: Legends of Rock. Jag var naturligtvis inget undantag. Utan där stod jag, min bror och våra vänner i vardagsrummet och rockade loss till Talk Dirty To Me, Hit Me With Your Best Shot, One och alla andra låtar. Vi spelade det som besatta och på vår fritidsgård anordnades det turneringar. Men även när de hade öppet som vanligt efter skolans slut var det en tävling att hinna dit först för att säkra sin plats för att rocka loss och imponera på de andra genom att välja högsta svårighetsgrad och vissa sin skicklighet. Men det var naturligtvis inte det enda vi lirade. Även Halo 3 blev ett spel man utmanade varandra och fritidsledarna i och jag minns särskilt att jag och en fritidsledare hade ett stående vad om att om jag vann, skulle han bjuda mig på Coca-Cola. Ett vad jag aldrig vann. Men kul, det hade vi. Än idag anser jag att det inte finns något roligare spel att lira mot varandra om man samlas vid en och samma TV.

Mina favoritögonblick med Xbox (Henric)
Detta är en annons:

Mina favoritögonblick med Xbox One:
Kan inte lägga ifrån mig Cuphead
Jag köpte från början Xbox One enbart för att spela exklusiva spel till konsolen. I efterhand har därför spelen samlat oerhörda mängder med damm eftersom det inte släppts särskilt många högkvalitativa exklusiva spel till konsolen. Ett spel som jag däremot spelade ohyggligt mycket var Cuphead (som även kom till PC och nu finns till flera format). Redan när det visades upp var jag helt tagen av dess fantastiska speldesign som var som att titta på en gammal tecknad Musse Pigg-film. Cuphead var brutalt sett till svårigheten. Men det var också fantastiskt underhållande. Varje nivå som att uppleva något nytt och jag älskade varje stund av det. Nu hoppas jag bara att Microsoft lärt sig sin läxa och bjussar på flera högkvalitativa exklusiviteter till Xbox Series och därmed ger mig en anledning att äga en konsol.



Loading next content