Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 45

En händelserik vecka avslutas traditionsenligt med en summering. Se till att ha kolla på allt inför nästa konsolgeneration som drar ingång nästa vecka genom att läsa Gamereactors summering...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 45
Microtransaktioner verkar vara ett framgångsrecept...

VECKANS TOPPNYHETER:
EA fortsätter ha ensamrätt på både NHL och UFC - Årets sportspel mottogs inte särskilt väl och det var nog ett par år sedan fans jublande över en upplaga. Serierna har länge stått och trampat på samma ställe och därför blev en säkerligen en större skara fans besvikna när det bekräftades att EA försätter behålla rättigheterna för såväl NHL som UFC i ytterligare 10 år. Om du fortfarande är sugen på ishockey och MMA med licenser måste du alltså handla EAs spel även framledes. NYHETEN.

Analytiker säger att Silent Hill PS5 visas på The Game Awards - Det är redan november och det betyder att The Game Awards vankas, ett av årets stora spelevent, vilket också brukar innebära en del riktigt smaskiga utannonseringar. Enligt färska rykten ska Sony och Konami spela på den stora trumma och avtäcka nästa del av den hyllade skräckserien Silent Hill. Hoppas du att det stämmer? NYHETEN.

Activision drog in över tio miljarder kronor på mikrotransaktioner under ett enda kvartal - Hos vissa klirra det till bra i kassa. Activision släppte nyligen sin kvartalsrapport där de avslöjade att man dragit in drygt 10 miljarder kronor på mikrotransaktioner under kvartalet. På tre månader har Activision alltså håvat in storkovan från framförallt Call of Duty: Warzone och Candy Crush. Köper du mikrotransaktioner? NYHETEN.

Detta är en annons:

Sony-chef: Playstation 4 stöds åtminstone hela 2022 - Om drygt två veckor släpps Playstation 5, men många av oss har fått bekanta sig med tanken att stå utan en när spelkonsolen väl släpps. Men det betyder inte nödvändigt vis att vi går miste om spelen. Sony-chefen Jim Ryan berättade att de nämligen ska försätta stödja Playstation 4 fram till och med 2022. Är 2022 en rimlig målsättning eller bör det vara längre, eller rent av kortare? NYHETEN.

Playstation 5 förbättrar gamla spel, men laddar dem långsammare än Xbox - I försnacket stoltserade Microsoft om sin robusta bakåtkompatibilitet och även om Sony varit mer återhållsamma på den fronten kan även Playstation 5 bjuda på nostalgitrippar. Nu när nästa konsolgeneration går varma i några vardagsrum matas mer och mer nyheter ut. Vid ett test av Playstation 5s och Xbox Series Xs bakåtkompatibilitet visade det sig att båda konsolerna förbättra gamla spel, men att Microsoft nya hårdvara laddar spelen snabbare. Är bakåtkompatibilitet viktigt för dig? NYHETEN.

MISSA INTE:
Det går inte att utöka lagringen till Playstation 5 vid lanseringen
Nästa Battlefield-spel släpps sent 2021
Samsung är återigen världens största smartphone-producent
Ratchet & Clank: Rift Apart släpps inte till Playstation 4
Sony stoppar tredjepartstillverkningen av PS5-paneler

Gamereactor summerar: Vecka 45
Playstation 5s utbytbara paneler får endast produceras av Sonys själva...
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Dirt 5 (PC, PS4, PS5, Stadia, Xbox One, Xbox Series X) Betyg: 3
Under en period var Codemasters fartfyllda Dirt-serie en mästare i sin genre. Men när Petter nu gett sig ut i det leriga spåret i seriens femte upplaga är det mycket som lämnar honom besviken. Studion, som bevisligen kan producera riktigt pärlor, lyckas inte imponera på en enda punkt; biofysiken är usel, fartkänslan är värdelös, banorna trista, och motståndarna dumma. Årets störts besvikelse är ett faktum. Läs hela recensionen här.

Ghostrunner (Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox One, Xbox Series X, PS5) Betyg: 7
I framtiden härjar blodtörstiga ninjor och iklädd i spandex har redaktionens mest stelbente herre, Petter, försökt störta en ondskefull tyrann. Ghostrunner är ett oerhört läckert äventyr med fantastisk ninjamekanik; Parkouren är klockren och så även de fläskiga actionscenerna, och miljöerna är friskt inspirerade av Blade Runner på bästa möjliga vis. Ghostrunner är extremt utmanande dock rättvist, men om du saknar tålamod kan den höginlärningskurvan vara avskräckande. Läs hela recensionen här.

Yakuza: Like a Dragon (Xbox One, PS4, Xbox Series X, PC, PS5) Betyg: 8
Sega gjorde något så radikalt som att omkullkasta en vinnande formel. Jonas har prövat det senaste Yakuza-spelet som frångått sitt sedvanliga actionupplägg och övergått till ett traditionellt JRPG, vilket visade sig vara ett rätt lyckat drag. Det nya stridssystemet fungerar förvånansvärt bra och den nya huvudkaraktären samt den nya miljön ger liv till Yakuza-serien som behövde förnyas. Men detta är fortfarande ett Yakuza-äventyr med en fullproppad värld med mycket variation, härliga karaktärer såväl som en bra story. Dessvärre är det nya jobbsystemet underarbetat och berättelsen förmedlas i allt för stor utsträckning via mellansekvenser istället för gameplay. Läs hela recensionen här.

Rekt (iOS, Ipad, Nintendo Switch, PC) Betyg: 5
Patrik har slipat på sina bästa tricks för att klättra på poänglistorna i Rekt. Rekt var ursprungligen ett mobilspel som nu porterats över till konsoler, vilket syns på den enkla designen. Det är även tomt på innehåll och variation vilket får det att känna än mer som en mobilupplevelse. Men tack vare Rekts intressant kombination av Tony Hawk och Rocket League, det engagerande poängsystemet och den låga tröskeln, var det i ändå en hyfsad upplevelse ihop med ett par vänner. Läs hela recensionen här.

Gears Tactics (Xbox Series X; finns även till PC, Xbox One) Betyg: 8
Nu är tiden äntligen kommen. Xbox Series X värmer snart våra vardagsrum. Men även om det inte anländer någon rungande exklusiv titel i samband med lanseringen finns det ändå en hel del gott att spel på Xbox Series X. Gears Tactics, som vi verkligen gillade till PC och Xbox One, har fått sig ett skönhetslyft till Microsofts monstermaskin. Jonas tycker fortfarande att striderna är fläskigt, att storyn är bra, att upplägget är fantastiskt och presentation är läcker. Tyvärr så är det något bökigt att spela med handkontroll och mikromanagementen är fortfarande onödigt omständlig. Läs hela recensionen här.

Need for Speed: Hot Pursuit Remastered (PC, Xbox One, Nintendo Switch, PS4) Betyg: 6
Olof har sniffat bränt gummi hela veckan när han jagat styggingar i Need for Speed: Hot Pursuit Remastered. Den härliga fartkänslan och de adrenalinframkallande polisjakterna serien är känd för att lyckligtvis fortfarande här och med sina välgjorda banor och robusta onlineläge är detta racingspel underhållande, stundtals. Need for Speed: Hot Pursuit Remastered är dessvärre ojämnt, obalanserat och identitetslöst och tråkigt nog brister även upplevelsen tekniskt med dåliga laddningstider, billuppdateringproblem, och ojämn AI. Läs hela recensionen här.

Spider-Man: Miles Morales (PS4, PS5) Betyg: 8
Iklädd i snyggast möjlig Spidermankostym har Petter invigt Playstation 5 som drar igång nästa konsolgeneration med en fullmatad expansion av det välmottagna Spider-Man från 2018. Denna gång axlar Miles Morales ansvaret för New York Citys invånare och mycket har vidareutvecklats tack vare den uppgraderade hårdvaran. Spider-Man: Miles Morales är oerhört läckert, har klockrena animationer, fantastiskt surroundljud, stålande skådespelare och närmast obefintliga laddningstider på Sonys nya hårdvara. Story kan vara något krystad och emellanåt är uppdragen repetitiva, men det var sannerligen en riktigt pangstart för Playstation 5. Läs hela recensionen här.

Astro's Playroom (PS5) Betyg: 9
Astors VR-upplevelser överrumplade Petter för ett par år sedan. Den lilla maskoten är nu tillbaka på Playstation 5 för att demonstrera spelkonsolens potential, och då som nu lyckas han knocka chefredaktören. Med sin suveräna design, underbara humor, och strålande charm var det omöjligt att inte hänföras. Men det riktiga knockout-slaget kom från Sonys nya handkontroll, Dual Sense, som ger detta fantastiskt plattformsspel ytterligare en dimension som helt enkelt måste upplevas och enklast kan sammanfattas som magi. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 45
Petter kunde knappt mäkta med Astro's Playrooms underbara charm....
Gamereactor summerar: Vecka 45
Och även nya Spider-Man: Miles Morales imponerade på Petter. Vilken start för Playstation 5!

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Vi rullar vidare i veckan med att summera våra höjdpunkter från Microsofts tidigare konsolgenerationer.
Mina favoritögonblick med Xbox (Olof)
Mitt favoritögonblick med Xbox (Jolin)

En legend gick i graven förra veckan och vi Gamereactor sörjer fortfarande. För att hedra Sean Connery och hans arv har Marcus delat sina gyllene minnen med gubben.
Gamereactor minns Sean Connery

Då är det mindre dagar kvar än fingrar på händerna innan vi kickatartar nästa konsolgeneration. Vi har sammanställt allt du behöver vet om Xbox Series S, Xbox Series X så väl som Playstation 5 i 3 matiga artiklar.
Allt du behöver veta om Xbox Series S
Allt du behöver veta om Xbox Series X
Allt du behöver veta om Playstation 5

Nu har vi på redaktionen haft privilegiet att kunna klämma och känna på Sonys och Microsofts kommande maskiner och läs vad vi har att säga om kommande konsolgeneration.
Gamereactor tycker till om Xbox Series S
Så bra är Xbox Series S och X
Så bra är Playstation 5

BLOGG:
Playstation 5 och Xbox Series X/S må dominera nyhetsflödet här på Gamereactor men det gör det knappast runt om i världen. President Trump och utmanare Biden slåss just nu om USAs presidentpost och Jonas följer den spännande händelseutvecklingen mycket noggrant.
Uppe och kollar valvaka

Petter grämer sig över att EA förlängt sin licens med UFC i ytterligare 10 år och har och även blivit leds på The Rock och Mark Wahlbegs tröttsamma och falska framgångsinspiration.
EA förlänger med UFC (tio år till!)
Dödligt trött på The Rock + Mark Wahlberg

Erik har satt sig i soffan och kikat på Hot Tub Time Machine, för tjugonde gången, och han har fortfarande inte tröttnat. Finns det en film du kan se om hur många gånger som helst?
En film jag aldrig tröttnar på

Gamereactor summerar: Vecka 45
Presidentvalet dominerar nyhetsflödet runt om i världen och Jonas följer utvecklingen med stor nyfikenhet...


Loading next content