Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 48

Det är dags för första advent. Julstressen är kanske i full gång? Då kan du varva ner genom att läsa vår summering av veckan som varit i spelvärlden...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 48
Playstation 5 har redan blivit en försäljningssuccé för Sony.

VECKANS TOPPNYHETER:

Microsoft lovar att fixa Xbox Series S/X-spel som presterar dåligt - Nya saker kommer som vanligt med barnsjukdomar, men som förhoppningsvis fixas så småningom. Det finns för nuvarande ett problem med ett antal Xbox Series S/X-titlar, där Playstation 5 helt eller delvis kör dem bättre. Något som Microsoft nu lovar att åtgärda. NYHETEN.

Playstation 5 är Sonys största lansering hittills - Playstation 4, en riktigt framgångsrik konsol sålde 7,6 miljoner enheter under det första året. Nu meddelar Sony, utan att visa upp några siffror, att Playstation 5 har haft den största lanseringen någonsin för företaget. Vilket kan förklara att de sålt slut på många ställen. NYHETEN.

Phil Spencer säger att hatiska fanboys kan få honom att lämna spelvärlden - Det är en sak att föredra en konsol framför en annan, det är något helt annat att ta till hat och hot mot alla som inte håller med. Phil Spencer, Xbox-bossen, har nog hört en hel del från fanboys under åren och att det är det enda som kommer få honom att lämna spelvärlden. NYHETEN.

Detta är en annons:

Rapport: Playstation 5-bristen delvis orsakad av scalpers - Här ovan nämnde vi hur bra lanseringen av PS5 varit för Sony. Men tyvärr har många av dessa konsoler inte hamnat i händerna på spelare som verkligen vill ha dem, utan hos scalpers som planerar att sälja alla till läskigt överpris. En grupp sådana har plockat på sig 3400 konsoler, vilket så klart har lett till bristen på dessa. NYHETEN.

Google: Det är 400 Stadia-spel på väg från 200 utvecklare - Stadia hade en inte allt för imponerande lansering och det blev inte bättre när alla började tråna efter de nya konsolerna från Microsoft och Sony. Den sista spiken i Stadias kista? Inte alls, säger Google. Det är nämligen 400 spel på väg till konsolen. Det känns tveksamt att detta ska ta upp kampen med konsoljättarna. NYHETEN.

MISSA INTE:

Räkna med att kunna streama Xbox-spel till din TV nästa år
Red Dead Online separeras från Red Dead Redemption 2 i december
Zlatan ilsken över att FIFA-serien använder hans liknelse
Valve säger att allt fler PC-spelare använder handkontroll
Rykte: Samling med båda Red Dead Redemption på väg

Detta är en annons:
Gamereactor summerar: Vecka 48
Två intressanta Red Dead Redemption-nyheter denna vecka.

RECENSERADE SPEL:

Bugsnax (PC, PS4, PS5) - Betyg: 7
Ät djur gjorda av maträtter och få den maten som arm eller ben. Låter det lockande? Då bör du spela Bugsnax, för det är precis vad spelet går ut på. Med lite mer charm så klart. Det är det första spelet till Playstation 5 som ingår med Playstation Plus och det är värt en nedladdning. Det är inte perfekt, men det finns mycket att hitta här, som underbara karaktärer och ett välskrivet manus.
Läs hela recensionen här.

Lonely Mountains: Downhill - Eldfjall Island - (PC, PS4, Switch Xbox One) Betyg: 9
Den första DLC:n till underhållande Lonely Mountains: Downhill är här och det bjuds på brutal vacker grafik med snygga vädereffekter. Fartkänslan är fortfarande rejäl när du susar ner för berget på din cykel, eller i alla fall försöker susa ner på berget. Tyvärr finns det bara fyra nya banor, men i övrigt är det nästan helt perekt.
Läs hela recensionen här.

The Pathless - (PC, PS4, PS5) Betyg: 9
Efter det underhållande Abzû är studion Giant Squid tillbaka med nästa spel, The Pathless. Det bjuds på en förföriskt okomplicerad, men otroligt vackert berättad historia där du med pi loch båge ska rädda gudarna från en mörk kraft på deras egna ö. Den cel-shadade världen bjuder inte på något våld alls förutom mot bossarna, resten är pussel. Spelet kan annars beskrivas på ett sätt: vackert.
Läs hela recensionen här.

Football Manager 2021 - (Android, PC, Xbox One, Xbox Series) Betyg: 8
Årets fotbollsspel blandat med världens största Excel-dokument är här. Det är som vanligt siffror överallt i Football Manager, med spelarbetyg och statistik, men i år bjuds det på andra saker också. Det finns ett nytt gränssnitt, putsade presskonferenser och snabbare laddningstider tillsammans med förbättringar av animering och grafik.
Läs hela recensionen här.

Mario Kart Live: Home Circuit - (Switch) Betyg: 8
Det har funnits tillgängligt ett litet tag, men nu fick äntligen Petter testa spelet med sin son. En upplevelse som var minst sagt lyckad. De radiostyrda Mario Kart-bilarna, där du bygger en bana hemma och sedan spelar på din Switch, är en riktigt fiffig uppfinning. Grafiken i Switchen bliribland lite grumlig och lågupplöst, men det var inget som en glädjetjutande son brydde sig om.
Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 48
Bugsnax fick en sjua i betyg.
Gamereactor summerar: Vecka 48Gamereactor summerar: Vecka 48
Betyg har vi också satt på Lonely Mountains: Downhill - Eldfjall Island och The Pathless...
Gamereactor summerar: Vecka 48Gamereactor summerar: Vecka 48
... samt Football Manager 2021 och Mario Kart Live: Home Circuit.

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:

Då och då ställer vi två spel mot varandra för att se vilket som egentligen är det bästa. Den här gången är det två riktigt svåra spel med Bloodborne vs Demon's Souls (PS5).

Black Friday är en dag då butiker säljer som (nästan) aldrig förr. Spelindustrin är så klart en del av det också. Så för att hjälpa varandra hitta bra fynd har vi bett er medlemmar att skriva era bästa Black Friday-fynd.

BLOGG:

Petter och Henric pratade om konsolgenerationer och minnen angående dessa och nostalgi-ruset förtrollade Petter. Han kom att tänka på alla minnen med Playstation och Nintendo 64. Vilken är din favoritgeneration?

Något som inte väcker lite goda känslor är Microsofts behandling av Games with Gold, en tjänst som minst sagt är på dekis. Henric går så långt som att säga att Games with Gold är uselt och Jonas fyller i med att Microsoft behöver bestämma sig om Live Guld .

Gamereactor summerar: Vecka 48
Bloodborne vs Demon's Souls (PS5), vilket är det bästa spelet?


Loading next content