Svenska
Gamereactor
artiklar

Hetast 2021 (1)

Nu drar vi igång, nu smäller det. Gamereactor inleder korandet av årets 20 hetaste, kommande spel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

2020 var ett strålande spelår. Ett värdelöst år rent allmänt, men ett lysande spelår. The Last of Us: Part II, Animal Crossing: New Horizons, Microsoft Flight Simulator, Hades, Assassin's Creed, Valhalla, Demon's Souls, Half-Life: Alyx och många fler riktiga topptitlar roade oss på kungliga premisser och det är därmed med gott mod och glatt humör vi på Gamereactor kliver in i 2021. De kommande 11 månaderna av spelreleaser ser bra ut, lovande. Vi har därför samlat de 20 spel vi ser fram emot mest under 2021 och delat upp listan i fyra delar. Här kommer första omgången HOT-spel.

Hetast 2021 (1)

(20) Deathloop
Ända sedan det utannonserades i somras förra året har Deathloop haft vår uppmärksamhet i ett järngrepp. Utvecklarna av de utmärkta Dishonored-spelen, Arkane Studios, målar upp en lika delar eklektisk som enhetlig estetik som tycks hämta inspiration i allt från gamla filmaffischer av Saul Bass (kolla in den ikoniska Vertigo, så förstår du vad vi menar), Art Deco-stil och viktoriansk arkitektur. Tonen ligger någonstans mellan serietidningsaktigt övervåld och No One Livs Forevers humoristiska spionpastisch, tonsatt av en unik blandning av rock, hissmusik, jazz och 50-tals soul. En på förhand urspännande sammansättning av uttryck som ger åtminstone oss på redaktionen samma känsla av nytänkande som t ex den första trailern av Bioshock gjorde.

Rent spelmässigt ikläder man sig rollen som Colt. Han vaknar upp på stranden som omger ön Black Reef, och vaknar, och vaknar, och... vaknar. Colt är fast i en tidsloop som bara kan brytas genom att ha ihjäl alla åtta måltavlor på ön innan midnatt, och skulle han råka misslyckas? Ja, då vaknar upp på stranden - igen. I förstapersonsperspektiv rör du dig som spelare runt på ön och använder omgivningen, dina vapen och förmågor för att bit för bit inte bara ha ihjäl måltavlorna, utan också pussla ihop hur det ska gå till att lyckas knäppa samtliga måltavlor inom tidsramen. Till råga på allt kan en av måltavlorna styras av en mänsklig motspelare... Deathloop ser ut som en naturlig men samtidigt helt ny, andlig fortsättning på Dishonored-spåret, och Arkane säger sig ha fnulat ordentligt på hur upprepningsmekaniken inte ska bli uttjatad, så att man hela tiden ska känna att man gör framgång trots motgångar. Den 21a maj är det hur som helst dags, till PC och PS5, varav Xbox får vänta ett år till.

Detta är en annons:
Hetast 2021 (1)

(19) 12 Minutes
12 Minutes är en interaktiv thriller där vi från ovan får uppleva en makaber loop. 12 minuter är vad vi har på oss, gång på gång, att försöka ändra vårt öde efter att vår fru blir plötsligt blir anklagad av för mord och vi själva blir ihjälslagna av detektiven som anklagar henne. Varje gång tiden börjar om ska vi försöka ta det lilla vi lär oss och försöker ändra slutet av dessa minuter. Likt ett Måndag hela veckan men mer som en mardröm vi försöker ta oss ut från. Vi vet inte mycket mer än spelets koncept och att spelets har några stora skådespelare med Daisy Ridley, James McAvoy och Willem Dafoe. Vad vi mer vet är att vi knappt kan bärga oss och se vad som kommer hända när vi får chansen att ändra framtiden någon gång under 2021.

Hetast 2021 (1)

(18) Stalker 2
De ukrainska utvecklarna GSC Game World är tillbaka med nästa del i Stalker-serien. Och efter att vi fått vänta hela tolv år sedan det senaste spelet, och elva år från utannonserandet, är vi ruskigt sugna på att återvända till "The Zone". I slutet av december fick vi dessutom en gameplay teaser trailer som visade upp vad vi kan förvänta oss, nämligen en rejäl slev atmosfär. Spelet kommer vara open world och ha en stor icke-linjär story där våra val kommer att påverka berättelsen. Det vi väntar på just nu är ett riktigt releasedatum och att få ta oss ut i denna version av Chernobyl. Vi vet att det kommer faran kommer lura bakom varje hörn för den nya protagonisten Skif, men det är precis det vi ser fram emot.

Detta är en annons:
Hetast 2021 (1)

(17) Gotham Knights
I år har det gått sex år sedan Rocksteady Studios släppte deras sista installation i Batman-serien. Ännu längre tid har passerat sedan WB Games Montréal släppte Batman: Arkham Origins och det har länge ryktats om att de inte är färdiga med serien. I år är det dags igen. I år släpper de Gotham Knights som utspelar sig efter Batman och låter spelare iklä sig rollerna som Nightwing, Batgirl, Red Hood och Robin. Hittills har vi inte sett överdrivet mycket från spelet men av det vi har sett så har vi båda positiva och negativa känslor inför det. Dock råder det ingen som helst tvekan om att vi är oerhört nyfikna och längtar efter att tillsammans få skydda Gothams snöiga gator från Court of Owls. Just nu är vi bara tacksamma för mer action i sann Batman-anda.

Hetast 2021 (1)

(16) Warhammer 40 000: Darktide
Det finns bara krig ekar genom nästintill alla spel som bär på detta licensnamn. Warhammer både den med fantasitema och den med ett futuristiskt tema är båda fyllda till bredden med spel av ojämn kvalité. Även om det är smärtsamt att se hur mycket dåliga spel som släpps med namnet finns det också en del lyckade spel som Total War: Warhammer och Dawn of War. En av de populärare spelserierna de senaste åren har varit Warhammer: End Times - Vermintide och uppföljaren Warhammer: Vermintide 2. Båda spelen utspelar sig i fantasy universumet. Nu är Fatshark tillbaka igen med ett likartat spel fast den här gången i det futuristiska Warhammer 40 000. Istället för alver med pilbågar och svärmande råttor i fantastiska naturmiljöer möter vi en mörk framtid. Upplägget är densamma att som fyra överlevare ta sig igenom miljöer och bli ansatt att otaliga mängder fiender tills det att du dör eller klarar av uppdragen i nivån. I detta spel får vi spela som fyra karaktärer ur fraktionen Imperial Guard när de undersöker en kult på världen Atoma Prime. Baserat på förhandsmaterialet ser det ut att bli mycket skjutande och blod när du får kämpa mot denna kult. Miljön som visas skvallrar om klassiska mörka gotiska omgivningar med överdekorerade möbler och enorma statyer. Det ser ut att bli ännu ett riktigt trevligt spel med den klassiska Left 4 Dead inspirerade speldesignen från denna kompetenta svenska utvecklare.

Del två publiceras under morgondagen.



Loading next content