Svenska
Gamereactor
artiklar

Bäst: Insomniac Games

Efter att ha korat Id Softwares och Capcoms tre bästa spel är det dags för ingen mindre än studion bakom Ratchet & Clank...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Insomniac har snart varit aktiv i 30 år inom utvecklingen av TV-spel och de har varit duktigt framgångsrika. Sedan dess har de levererat stortitlar såsom Spyro the Dragon, Marvel's Spider-Man, Sunset Overdrive, Ratchet & Clank och Resistance 2. Ett minst sagt imponerande register och som läsare kan man därför förstå att det inte varit en enkel uppgift att kora deras tre bästa titlar men efter långa funderingar har vi nu kommit fram till vilka tre spel som är deras bästa.

Tidigare delar ut denna artikelserie:
Bäst: Forza
Bäst: Far Cry
Bäst: Half-Life
Bäst: Pokémon
Bäst: Fallout
Bäst: Gran Turismo
Bäst: Mario Kart
Utvecklarspecial:
Bäst: Id Software
Bäst: Capcom

Bäst: Insomniac Games

(3) Spyro the Dragon
Insomniac Games var en relativt okänd studio innan 1998. Då hade de endast släppt Playstation-titeln Disruptor för två år sedan. Sen flög den lila draken Spyro in som omedelbart kom att bli en av Sonys främsta maskotar. Kritiker kallade det för ett av de roligaste 3D-plattformsspelen någonsin och jämförde det med vad Banjo-Kazooie var för Nintendo 64. Såväl grafik som spelmekaniken hyllades och vi är nog många som vid den tiden höll med. Musiken får inte heller glömmas som var fantastisk rakt igenom. När Spyro Reignited Trilogy släpptes 2018 blev vi snabbt påminda om varför vi verkligen älskade Spyro när det släpptes för två decennium sedan. Det var ett fruktansvärt roligt spel som framför allt barnen under den tiden kom att sysselsätta sig länge med. På många sätt och vis var Spyro the Dragon spelet som sådde fröet för Insomniacs goda rykte.

Detta är en annons:
Bäst: Insomniac Games

(2) Ratchet & Clank (PS4)
Spyro var inte den enda ikonen de lyckades skapa under deras förstå år i spelbranschen. Det var framför allt två till de lyckades frälsa TV-spelsvärlden med. Nämligen lombaxen Ratchet och hans robotkompanjon Clank. Det älskade spelet kom att få många fler uppföljare men när vi försökte bestämma oss för vår favorit fanns det inget annat spel i våra tankar än remaken av originalet till Playstation 4. Samtidigt som det var originalet extremt troget, kom det också med en del nyheter som fick det att kännas som ett helt nytt spel som dessutom öppnade dörren för nykomlingar till serien. Berättelsen är mysig och spelet bjuder på varierade svårighetsgrader som gjorde det möjligt för yngre spelare att bekanta sig med det, samtidigt som veteranerna kunde utsätta sig själva för en inte lika så barnvänlig utmaning. När vi vid lansering startade upp det på våra Playstation 4 Pro-konsoler kunde vi knappt tro våra ögon hur enastående vackert det var. Såväl animationer som det visuella var av toppklass.

Bäst: Insomniac Games

(1) Marvel's Spider-Man
Efter att Batmans spelserie blev en ordentlig kassako (och det med all rätta) var vi många som hoppades att få se flera ikoniska superhjältar bli behandlade lika väl inom TV-spelsvärlden. Och 2018 skedde det, äntligen. Spider-Man hade förvisso redan dykt upp i bra titlar som Spider-Man 2 och Spider-Man (2000) men det kändes som att det var dags att återupprätta hans rykte som hade svärtats ned de senaste åren signerade Beenox. Marvel's Spider-Man var ett enastående spel på så många vis. Det erbjöd en stark berättelse med mogna karaktärer och levererade oförväntade ögonblick som vi sent skall glömma. Svingsystemet hade aldrig varit bättre utan satt som en smäck att vi ofta fann oss svinga runt i Manhattan och helt glömma bort vårt huvudsakliga mål. När vi författade vår recension för snart tre år sedan var det svårt att komma på allvarliga brister i spelet och i slutändan var vi endast kritiska till de ibland röriga striderna och simpla minispel. Något som Insomniac visade i och med deras fortsättning, Miles Morales, att de hade lärt sig något av. I övrigt fanns det inte mycket att haka upp sig på i det alldeles utsökta spelet som vi med nöje satte tänderna i igen när en upphottad version släpptes till Playstation 5. Insomniac Games har aldrig varit så bra som de nu är!

Detta är en annons:

Tidigare delar ut denna artikelserie:
Bäst: Forza
Bäst: Far Cry
Bäst: Half-Life
Bäst: Pokémon
Bäst: Fallout
Bäst: Gran Turismo
Bäst: Mario Kart
Utvecklarspecial:
Bäst: Id Software
Bäst: Capcom



Loading next content