Svenska
Gamereactor
artiklar

Min önskelista: Marvel's Spider-Man 2

Insomniac Games arbetar redan stenhårt på uppföljaren till Marvel's Spider-Man och här är Henrics önskelista inför den...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi vet ju att Insomniac redan arbetar stenhårt på den regelrätta uppföljaren till Marvel's Spider-Man där det vankas Venom- och (förmodligen) Lizard-action. Men utöver att se dessa två fenomenala skurkar finns det mycket mer jag önskar att få se i nästa installation. Detta är vad jag vill se i fortsättningen.

Tidigare delar ur denna artikelserie:
Elden Ring
Zelda: Breath of the Wild
Halo Infinite
Dirt Rally 3.0
Metroid Prime 4
Fable IV
Call of Duty 2021

• Bättre nätkonster
Inget spel med spindeln har någonsin innehållit ett så briljant system för att svinga sig fram. Jag har skrivit om det många gånger förr och har erkänt att jag, långt efter att jag hade spelat igenom det två gånger, brukade starta upp det igen. Bara för att svinga runt i New York. Men nu hade jag velat se mer här. Jag vill kunna kasta i väg två nät och katapultera mig fram. Kasta mig fram flera hundra meter på nolltid, utan att först behöva hoppa upp i luften och kasta ett nät. Jag vill kunna blockera slag med en sköld av nät. Ja, jag vill helt enkelt kunna göra mycket mer med näten.

• Byta mellan Miles och Peter
Såväl Peter som Miles har fått sina egna spel nu, och de är relativt olika varandra sett till egenskaperna. Därför hoppas jag att Insomniac nu även låter oss att spela som Miles Morales. Jag hade inte haft något emot om studion målade upp scenarion med massor av skurkar där spelaren sömlöst kunde skifta mellan de två hjältarna likt Batman: Arkham Knight.

Detta är en annons:

• Skippa spelsekvenserna som Mary Jane
När jag delade ut betyg till Marvel's Spider-Man fanns det inte mycket att klaga över. Men vad jag ansåg vara de tråkigaste sekvenserna i spelet var definitivt att spela som Miles (då utan krafter) och Mary Jane. Tempot var segt och stealth-aspekterna var som bäst mediokra. Om nu dessa sekvenser måste finnas med, måste de också ges mer kärlek. För så som de var sist, fungerar inte en gång till.

• Flera hjältar från Marvel
När Insomniac erbjöds att göra ett spel baserat på Marvels värld fick de välja fritt bland karaktärsgalleriet, och de valde som bekant Spider-Man. Men jag hade gärna sett att man inte begränsade sitt karaktärsgalleri. Avengers är redan etablerade, så varför inte låta spelarna bekanta sig med denna världs Iron Man, Hulk, Daredevil eller Wolverine? Ni sitter ju på guld här, Insomniac. Crystal Dynamics har redan misslyckats brutalt, så låt nu Marvels andra hjältar behandlas mer rättvist i spelform.

• Flera sidouppdrag med skurkar
Marvel's Spider-Man innehöll en mängd olika sidouppdrag men jag sörjer fortfarande att de skurkar man mötte i dessa sidouppdrag inte riktigt höll måttet. Screwball, Taskmaster, Black Cat och Tombstone räcker liksom inte. Varken Black Cat eller Screwball var bossar och jag förstår inte varför man inte inkluderade flera välkända skurkar i sidouppdragen. Ge mig sidouppdrag med Mysterio, Sandman, Morbius, Swarm, Juggernaut, Kraven m.fl. De hade blivit så mycket mer intressanta.

Min önskelista: Marvel's Spider-Man 2
Detta är en annons:

• Spider-Man med symbioten
Med största sannolikhet kan vi vänta oss att se Harry Osborn som Venom i tvåan, men jag hoppas också att symbiotens närvaro innebär att vi får spela som Spider-Man med symbioten. När Peter nu förlorat sina föräldrar, sin farbror och faster bär han på mycket sorg och kanske även ilska som hade kunnat släppas loss här. Miles hade då kunnat inkluderas på ett snyggt sätt där han måste få Peter att ta kontroll över sig själv igen. När Peter och MJ nu även är ett par igen hade detta kunnat påverka deras relation vilket hade öppnat upp för en intressant berättelse.

• En mer interaktiv stad
Spider-Man är förvisso som bäst utomhus. Han är trots allt Spider-Man. Men med SSD:n i Playstation 5 hoppas jag ändå att man av olika anledningar kan gå in och ut ur vissa byggnader på nolltid.

• Varierade olyckor och brott i stan
När expansionerna anlände till Marvel's Spider-Man var jag sanslöst mätt på att rädda folk ur identiska trafikolyckor, stoppa farliga bilister och avbryta identiska rån. Det var liksom samma sak om och om igen. Denna gång måste Insomniac erbjuda större variation här och kanske även skapa nya scenarion.

• Svårare pussel
Det var aldrig särskilt knepigt att lista ut lösningarna till de pussel man ställdes inför i föregångaren. Peter Parker är trots allt ett geni så ge oss lite mer av en utmaning nu.

• Ta inte ifrån oss det vi redan har lärt oss
Det finns inget jag finner så underligt som när utvecklare ger oss en uppföljare och vi helt plötsligt är svagare än vi var i det tidigare äventyret. Visst, ge oss lägre hälsa till en början, men beröva oss inte på våra förmågor som vi tidigare lärt oss. Här är det åter igen värt att snegla på hur Rocksteady behandlade Batman i hans trilogi.



Loading next content