Svenska
Gamereactor
artiklar
AKTUELLT: E3 2021-täckning

Tio favorittrailers från E3 2021

E3 är nu slut för i år och planeringen inför nästa har redan startat. Redaktör Mäki kollar in allt som visades och har vaskat fram mässans tio bästa trailers...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Så är E3 2021 officiellt slut, vinnarna har korats och redaktionens hjärnor har så sakta börjat varva ner efter en osedvanligt hektisk vecka som bjudit på nyheter i ett kulsprutetempo med flera stora utannonseringar. Men oavsett hur heta spel är, är det ju inte samma sak som att de för den sakens skull har en bra trailer. Ett bra exempel är stekheta Stalker 2: Heart of Chernobyl, som tyvärr visades med en riktigt trist trailer. Här är de tio jag gillade bäst under E3, rankat efter hur välproducerade de är samt hur mycket spelsug, och nyfikenhet de bjuder på.

HQ

10. Starfield
PC, Xbox Series S/X
Att Bethesdas kommande rollspel, som blir deras första helt nya serie på 25 år, kommer bli något alldeles extra när det släpps år 2022 - är jag helt övertygad om. Den trailer som visades, gjorde direkt att jag ville veta mer om vad som komma skall och jag uppskattar att det inte satsades på häftiga klipp, utan en mer filmisk, vuxen och lugn framtoning under ett annars ganska hetsigt E3.

HQ
Detta är en annons:

9. Death Stranding: Director's Cut
Playstation 5
Som spel betraktat är kanske inte en uppgraderad version av snart två år gamla Death Stranding det allra hetaste. Men nu är ju inte detta vad jag rankar, utan underhållande trailers och jösses anacka vad Hideo Kojima levererade trolleri med Death Stranding: Director's Cut. I ett högt tempo bara vällde det på med kluriga Metal Gear Solid-referenser och lämnade mig med en känsla av att inte veta vad karln ville säga. Precis som det ska vara med Kojima.

HQ

8. Redfall
PC, Xbox Series X
När Arkane Austin utannonserar något, är det bäst att lyssna. Efter mästerliga Dishonored och Prey, vet vi att de gör bra spel och kommande Redfall ser ut att kunna bjuda på något alldeles extra med ett äventyr som kan avnjutas både singleplayer och co-op, där vi ska ta oss an vetenskapligt framtagna vampyrer. Trailern som visades var oerhört läcker och gav ett mustigt sug av att få veta mer.

HQ
Detta är en annons:

7. Halo Infinite
PC, Xbox One, Xbox Series S/X
Många hade hoppats på att få se mer från singleplayer-delen av Halo Infinite, men i slutändan är det ändå multiplayer som håller Halo levande långt efter att kampanjerna spelats igenom, och med runt fem månader kvar till premiären var det nu dags att visa upp just multiplayer. Och det gjorde man med besked i en röjig gameplay-trailer som visade prov på nya fordon, nya vapen, ny spelmekanik, större strider men ändå med en känsla av att det är klassisk Halo.

HQ

6. Elden Ring
PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X
Jag har inte gjort någon hemlighet av att jag faktiskt inte alls är sådär superpepp på Elden Ring och FromSoftwares spel senaste tio år har sällan lockat mig alls. Men det är inte samma sak som att jag inte kan uppskatta en jäkligt bra trailer. För detta bjöd man verkligen på när gameplay visades för första gången. Det vankas fantasyporr på ett nästan skamlöst sätt och att även jag blev så impad att spelet hamnar på denna lista, säger faktiskt något.

HQ

5. The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2
Switch
Jag var ju inte direkt ensam om att älska The Legend of Zelda: Breath of the Wild, men det märktes ofta att det var utvecklat för Wii U i grunden och det drog sannerligen inte full nytta av den mer kraftfulla Switch. I kommande The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 tycks detta problem vara som bortblåst och under den trailer Nintendo visade fick vi se en uppsjö av nytt gameplay kombinerat med ett Hyrule som aldrig sett vackrare och mer inbjudande ut.

HQ

4. Avatar: Frontiers of Pandora
PC, Playstation 5, Xbox Series S/X
Att ett spel baserat på en filmlicens skulle hamna såhär högt upp på listan, känns kanske orimligt, men faktum är att det svenska Massive och Ubisoft bjöd på är en orgie i läcker grafik, bra berättande och smart uppvisande av vilket gameplay vi kan vänta oss i ett närmare tre minuter långt crescendo som bara accelererar och blir allt häftigare. Detta kommer bli en jävla resa, vågar jag reda nu påstå.

HQ

3. Replaced
PC, Xbox One, Xbox Series S/X
Jag älskar såklart pixelgrafik, men vet hur otroligt lång tid det tar att göra snygg sådan. Ibland får jag dock se läckra demon folk gjort via sociala medier och drömmer hur underbart det skulle vara med ett spel som faktiskt så gut så. Och just detta verkar Replaced bjuda på med helt skoningslöst läcker design, bra regi och klockrent musikval. Replaced-trailern ger så mycket spelsug att det nästan värker i hela kroppen.

HQ

2. The Outer Worlds 2
PC, Xbox Series S/X
Uppföljaren till Obsidians rollspelspärla The Outer Worlds utannonserades under E3, och det är jag såklart tacksam för. Men ännu roligare var sättet det utannonserades på. För vad gör man, om man bara har en idé som knappt hunnit påbörjas ännu? För de flesta utvecklare hade svaret varit att ljuga ihop en förrenderad trailer, där Obsidian valde att satsa på sistnämnda kombinerat med ärlighet istället. Resultatet är en helt briljant trailer.

HQ

1. Atomic Heart
PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X
Oftast när jag ser en trailer har jag något slags förväntningar om vad som komma skall, detta eftersom jag hört om spelet innan, känner till utvecklaren eller något liknande. I fallet Atomic Heart hade jag bara sett bilder tidigare samt trailers som kändes förrenderade av vad som tycktes vara ett förvisso unikt designat, men småljummet spel. Boom! Atomic Heart-trailern som visades upp under Microsofts presskonferens visade sig vara ett energiknippe av sällan skådat slag.

Här trängs något slags 80-talsinspirerad eurodisco med en look som inte liknar något annat, fullständigt oväntade händelser, gamla tanter, retrofuturistisk Sovjet-design och så mycket annat att jag sett om den flera gånger för att ens fatta vad jag matades med. Atomic Heart gled direkt upp på min personliga lista över titlar jag ser fram emot, och mycket fränare än såhär blir inte en speltrailer.

Vilken var din personliga favorittrailer från E3?



Loading next content