Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactors Spåkula: Guardians of the Galaxy, Gotham Knights

I denna artikelserie kikar Gamereactor närmare på en rad olika kommande spel för att se och klargöra vad vi tycker, och framförallt tror...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactors Spåkula: Guardians of the Galaxy, Gotham Knights

Marvel's Guardians of the Galaxy (26:e oktober / Multiformat)
Marvel är hetare än någonsin förr. För några år sedan handlade det enbart om serietidningar och det konstant expanderande filmuniversumet, men nu innefattar det även TV-serier från samma studio och en mängd olika spel. Marvel's Spider-Man blev en stor succé när det släpptes till Playstation 4 och likaså dess uppföljare som släpptes ett par år senare. Marvel's Avengers blev en stor snackis när det lanserades och även om det inte blev särskilt omtyckt, tycks efterfrågan efter flera Marvel-signerade spel inte ha minskat. I höst är det dags för Guardians of the Galaxy att äntra scenen i ett mer påkostat äventyr än det småskaliga, narrativfokuserande spelet signerat Telltale. Likväl kommer detta kommande spel också fokusera mycket på det narrativa där spelaren själv får skräddarsy berättandet genom vissa dialogval som avgör vad som komma skall. Troligtvis handlar det om val som får små konsekvenser men ändå förändrar nästkommande moment en aning. Så här på förhand ser det ut att kunna bli ett hyggligt äventyr och det är tydligt att Square Enix försöker göra gruppen rättvisa och tillfredsställa fansen och ge dem det som gruppen har blivit synonyma med. Grym musik från 80-talet, vilda tjafs mellan de allt för olika individerna, helvrickade världar och häpnande action. Vad de inte lyckats väl med är däremot karaktärsdesignen som träffar måltavlan, men inte mitt i prick. Det känns som en blandning mellan serietidningar och filmerna och än idag är det obegripligt varför Rocket ser ut som en vikingapyntad tvättbjörn. Förväntningarna på Marvel's Guardians of the Galaxy är inte jättehöga, men de är stora nog för att se fram emot detta äventyr som, förhoppningsvis, gör oss mer nöjda än vad Marvel's Avengers gjorde.

Gamereactors Spåkula: Guardians of the Galaxy, Gotham Knights

Gotham Knights (2022 / Multiformat)
Sex år har passerat sedan vi fick ta del av det sista kapitlet i Arkham-trilogin från Rocksteady Studios. Trots att tre spel släpptes, och ytterligare ett från Warner Montreal som utspelade sig före Batman: Arkham Asylum, är det många som inte är färdiga. Därför är det glädjande att WB Games Montreal inte släppt taget om Batman riktigt än, och snart släpper Gotham Knights. Det har förvisso inget med Arkham-universumet att göra men ändå känns det som en spirituell uppföljare i och med dess liknande strids- och smygsystem. Än så länge vet vi inte supermycket om spelet, mer visas upp nu i oktober, men redan nu vet vi att det kommer bli något annorlunda än Arkham-trilogin. Detta är inte minst tydligt i och med möjligheten att spela ihop med en kompis. Det lär tveklöst glädja en hel del spelare, men det lär garanterat irritera en hel del också. För de som vill spela själva, eller inte har vänner att spela spelet tillsammans med, riskerar upplevelsen att bli en mycket sämre sådan än vad den hade kunnat vara om det var en renodlad singleplayer-titel. Det XP-baserade systemet där fiender mer högre rank är svårare att besegra, känns inte heller särskilt spännande och oroar mig en aning. Kanske vill jag ha det mer likt Arkham-spelen och kanske vill Warner Games Montreal göra något nytt som får det att skilja sig från spelen (vilket jag ändå uppmuntrar dem till) men det ser helt enkelt inte jättekul ut. Förhoppningsvis kan tiden få mig att ändra åsikt. Kanske ser det rent av mycket bättre ut när det nu gått ytterligare ett år? Jag hoppas verkligen det. För jag vet att jag inte är ensam om att känna så, och kanske har utvecklarna lyssnat på spelare och förbättrat vissa aspekter för att tilltala betydligt flera spelare.

Detta är en annons:
Gamereactors Spåkula: Guardians of the Galaxy, Gotham Knights

Marvel's Midnight Suns (Mars 2022 / Multiformat)
Som jag tidigare skrev är Marvel hetare än någonsin förr. Nu har till och med den hyllade strategistudion Firaxis Games gett sig in i matchen och snickrat ihop ett Marvel-projekt som, mycket efterlängtat, levererar en mörkare berättelse i Marvels universum med demoniska varelser och mer plågade hjältar som Ghost Rider och Blade. När så många uttrycker en mättnadskänsla för Marvel och vill se något nytt, menar jag att detta känns helt rätt. Personligen är jag inget fan av strategispel och hade detta inte varit ett spel baserat på Marvel eller DC, hade jag knappast inte ens yttrat mig om spelet. Samtidigt har jag gillat liknande spel som Xcom och Gears Tactics vilket ändå talar för att detta hade kunnat intressera mig, även då. Eftersom Marvel's Midnight Suns utannonserades så nyligen, har vi inte jättemycket att gå på men vi vet att det blir småskaliga strider med ett kortsystem. Något som oroar en del och det är förståeligt att flera hade velat se ett mer Xcom-liknande system. Personligen har jag ingen riktigt åsikt om detta, men skulle det leda till mikrotransaktioner har jag starka åsikter. Eftersom det är det vidrigaste som finns inom spelbranschen, hoppas jag verkligen att Firaxis Games inte går så långt så att de implementerar mikrotransaktioner som förändrar striderna. Det vore mycket olyckligt och hade lett till stort missnöje hos en stor skara spelare. Något som däremot ser lovande ut är att man vid sidan av striderna får utforska sin bas och utveckla relationerna till sina allierade superhjältar. Ett koncept som definitivt kan bli spännande och som vi inte sett tidigare i Marvel-spel.



Loading next content