Svenska
Blog

Ombyggnation av vardagsrummet

...eller miniatyr-hemmabio utan större finesser

Well, well, well, det var inte igår. Det är väl ingen hemlighet att jag inte spenderat överdrivet mycket tid här på sistone, men skyller lite lätt på att det handlade om personliga skäl. Och nej, inget djupare än lite omorganisering och acklimatisering till nya rutiner. Kort så började jag som sagt jobba för lite mer än ett halvår sedan och medan rutinerna kring de mer eller mindre satt sig efter dryga månaden, jobbades det lite hårt för att säkra tillsvidareanställning. Nu är det avklarat och jag sitter sedermera dagarna i ända och blir tjatad på av kunder. Och då man varit halvt-till totalt-utom-denna-värld utpumpad efter att ha jobbat 9-5 working for a living, fanns det i ärlighetens namn inte så överdrivet mycket energi kvar.

Men det är fixat nu och energin är på g tillbaka. So I am back (With not so much of a vengeance). Tillbaka för att gagga om något som ligger rätt nära; filmer och teknik. Och nu händer sig som så att jag börjat fundera på att uppgradera "hemmabion". Och med hemmabio menas inte 100 plus tum, utan något mera anpassat för en skokartong. Och då jag också håller på och ro i land ett större inköp, ämnar jag heller inte lägga en mindre förmögenhet. Siktet är inställt på en 43-50" av Samsungs fjolårsmodell UE43RU7405UXXC och om allt går i lås klistras den upp på väggen i slutet av mars. Och det tillsammans med en passande tv-bänk, lika svart som resten av min lägenhets inventarier.

Det var den tekniska sidan avklarad det, nu till filmens. I och med att jag snart blir med 4K TV (och ja, jag vet att för att verkligen uppskatta fyra gånger full HD kärvs det långt över 50 tummar) hade jag tänkt att införskaffa mina Crème de la Crème vad gäller rörliga bilder som finns tillgängliga i 3840 gånger 2160 pix. Vilket i detta fall är Scarface och Godfellas. Och ska sanningen fram så är jag extra intresserad av Scarface då den ackompanjeras av en ytterst kitschig, läcker staty i form av replikan av monumentet i Tony Montanas foaje. Perfekt för tv-bänken.

Ombyggnation av vardagsrummet

HQ