Svenska
Kerbal Space Program går guld

Kerbal Space Program går guld

Skrivet av Calle92 den 21 april 2015 kl 19:54

Och det är en bra dag för skapande rymdtokar med förkärlek till explosioner.

En liten indiestudio i Mexico har sedan 2011 utvecklat ett spel där man i en galax långt, långt borta driver ett rymdprogram för en liten grön utomjordisk ras kallad Kerbals.

I karriärläget ges du spelaren, fria händer att med små medel klara diverse uppdrag som ger dig pengar att bygga allt större raketer och mer ambitiösa rymdfärder. Uppdragen kan vara allt från att slå ett nytt höjdrekord till att bygga en månbas på Jupiters motsvarighet "Jool"s första måne Laythe som har en atmosfär och ett hav.
Svårigheten varierar, men ett stort uppdrag kan ge dig ofantliga summor att spendera på fler startraketer.

Under tiden man är ute på rymdexpeditioner kan man skicka lägesrapporter i situationerna man befinner sig i för att samla vetenskapspoäng. Vetenskapspoängen används för att låsa upp mer avancerade raketer och delar, men också för att få tillgång till olika vetenskapliga mätinstrument.
Hela vetenskapsbiten är väldigt komiskt framförd, och vid varje prov eller rapport man gör får man ett litet utlåtande från sin "Kerbonaut" där han (eller hon!) kommenterar läget.

Om man inte vill spendera tid i det belönande karriär eller vetenskapsläget kan man istället välja sandlådeläget där man har fri tillgång till alla delar och behöver inte tänka på vetenskapspoäng eller att pengarna ska räcka till. Istället kan man bygga hiskeligt ambitiösa skapelser eller bara se på när saker exploderar. Man spenderar mycket tid med att se saker explodera i det här spelet. Och de stackars kerbonauterna dör som flugor innan man tagit sig ur den något snäva inlärningskurvan.

Har man intresse för ämnet och lite envishet att lära sig hur man får en satellit i omloppsbana kommer Kerbal Space Program att bjuda på många minnesvärda ögonblick.
Förhoppningsvis får vi se en recension från redaktionen inom några veckor. De kommer ha något att bita i.

Och just det. F5 för quicksave.

HQ