Svenska
Blog
Vikings

Vikings

Skrivet av Exicutor den 2 augusti 2014 kl 17:08

Den senaste veckan har jag mellan mina aktiviteter har jag kollat igenom History Channels TV-serie "Vikings" - så när som på tre episoder, vilka jag nu ämnar att kolla igenom denna soliga lördag. Eftersom Vikings är en relativt ny serie finns det för tillfället endast två säsonger, vilket innebär att man snabbt kan kolla igenom de 19 episoder som finns och hänga med i de framtida säsongerna.

Vad handlar serien om då? Ett gäng vikingar som plundrar och svinar? Både ja och nej. Serien kretsar främst kring vikingen Ragnar Lodbrok som hittar ett nytt smart knep för att segla över öppna vatten - även om solen inte skiner. Naturligtvis finns det flertalet andra karaktäristiska vikingar som både hjälper och stjälper Ragnar med hans drömmar om nytt och outforskat land.

Jag trodde i min enfald att jag visste precis vad som skulle hända med serien, men har blivit överraskad och nu vet jag för tillfället inte alls hur serien kommer att sluta. Spännande historia, mytologi, karaktärer och miljöer. Linjär berättelseteknik utan för många hopp mellan flertalet karaktärer (som exempelvis i Game of Thrones) och inga (hittills) kronologiska hopp (som exempelvis i Heroes).

Allt detta innebär för mig att serien är mycket bra och således rekommenderar jag er att se den om ni inte redan gjort det. I sådana fall: Berätta gärna vad du själv tycker om serien! :D

HQ