Svenska
Blog

Zelda: Breath of the Wild är ett av tidernas bästa spel

Just i detta nu råder en stor Zelda-hysteri. Alla pratar om The Legend of Zelda: Breath of the Wild och varje gång man besöker Facebook, Twitter eller Instagram så finns det alltid en överhängande risk för spoilers. Jag förstår såklart varför. I skrivande stund har jag tillbringat drygt 20 timmar ute i Hyrule och jag kan redan nu avslöja att detta är ett äkta mästerverk. Innan Breath of the Wild lanserades hade jag ganska höga förhoppningar men Nintendo har inte legat på latsidan utan har, under fem års tid, arbetat med ett spel som överträffade alla mina förväntningar med råge. Spelet har den där perfekta balansen mellan strider, utforskande och pussel, och äntligen har vi fått ett Zelda-äventyr som stundtals är riktigt svårt. Och ett utmanande Zelda-spel har vi inte fått sedan The Adventure of Link II till Nes.

Det finns så otroligt mycket sidoaktiviteter att jag inte ens hinner fokusera på huvuduppdragen. Leta mat, föremål och vapen har aldrig varit roligare än såhär och att ta sig vidare från punkt A till punkt B är hela tiden tillfredsställande. The Legend of Zelda: Breath of the Wild må vara ett av de bästa spelen jag någonsin har spelat och ett av de största Nintendo-spelen genom tiderna. Jag har fortfarande inte skrapat på ytan och jag njuter av varenda litet fotsteg jag tar i Hyrule. Mer vill jag inte säga utan jag stannar här och låter dig själv avnjuta spelet i sin fulla prakt.

Detta är det perfekta lanseringsspelet till Nintendo Switch och många har klagat friskt över bristen på lanseringstitlar till maskinen. Visst, jag kan hålla med om att det just nu är ganska skralt med speltitlar till konsolen men Breath of the Wild kompenserar detta otroligt bra. För egen del behövs det inget mer eftersom jag mest troligt kommer vara fullt upptagen med Zelda en lång tid framöver.

Zelda: Breath of the Wild är ett av tidernas bästa spel

Horizon: Zero Dawn må vara snyggare men grafik är såklart inte allt. Det åkte snabbt in i hyllan när Breath of the Wild lanserades. Vad tycker du om nya Zelda?

HQ