Svenska
Blog

FIFA 18 till Nintendo Switch är en underhållande buggfest

Jag älskar fotboll! Att få stå på läktaren och känna glädje och eufori tillsammans med en stor supporterskara samtidigt som Västerås SK vinner är oslagbart. Tyvärr har jag inte känt samma tillfredsställelse när det kommer till FIFA-serien. Jag måste erkänna det direkt. Jag har inte spelat ett enda fotbollsspel sedan FIFA 14 droppade ut till Playstation 4. När FIFA 18 utannonserades till Nintendo Switch infann sig ett omedelbart sug och självklart skulle det bli fantastiskt roligt att få avnjuta lite fotboll igen i den ultimata (?) Nintendo Switch-versionen.

De senaste dagarna har jag spelat mängder med FIFA 18 tillsammans med en vän och vi har haft förvånansvärt kul, faktiskt. Vi har skrattat, skrikit och kastat möbler på varandra samtidigt som vi båda har konstaterat att det här utan tvekan måste vara det fulaste spelet till en Nintendo-konsol på många herrans år. FIFA 18 är verkligen inte snyggt. Samtidigt måste man ha i åtanke att Switch-versionen inte är byggt i den så kallade Frostbite-motorn och därför är det också märkbart mindre polerat jämfört mot Playstation 4- och Xbox One-diton. Spelarnas ansiktsanimationer lämnar en hel del att önska och om jag ska vara ärlig så måste jag gå hela vägen tillbaka till Playstation 4-versionen av FIFA 14 för att hitta en jämförbar upplevelse.

Dessutom är spelet proppat med buggar och varken jag eller min kompis kunde knappt hejda oss när domaren tappade huvudet, eller som den gången fotbollen plötsligt försvann. Däremot flyter spelet riktigt, riktigt bra och rullar på i finfina 60 bilder per sekund oavsett om jag väljer att spela stationärt eller i handhållet-läge. Jag kanske låter som en grinig gammal gubbe, men samtidigt har spelet varit tillräckligt underhållande för att jag knappt vill lägga ifrån mig handkontrollen. Nintendo Switch-versionen saknar flera viktiga funktioner men det är ingenting som jag har lagt märke till. Jag nöjer mig med att plocka fram spelet som ett slags partyspel när mina vänner kommer på besök och i det stora hela så har jag ändå varit nöjd med min upplevelse. Och det är väl huvudsaken, eller?

FIFA 18 till Nintendo Switch är en underhållande buggfest

FIFA 18 till Nintendo Switch är inte särskilt snyggt och det kryllar av underhållande buggar.

HQ