Svenska
Blog

Infekterad dator.

Skrivet av Gamer_93 den 28 juli 2013 kl 21:39

Så skedde det! Klockan 3 idag låstes datorn när jag satt och tittade på kattfilmer på Youtube.
Ett meddelande från "Rikspolisstyrelsen" kom fram på skärmen. 1000 svenska riksdaler skulle de ha. "Datorn har blockerad" sa den monotona kvinnorösten ur högtalarna på bruten svenska.
Självklart var detta inget som jag gick på, och jag startade genast om datorn för att försöka fixa problemet.

Ukash är namnet på trojanen som nu sitter bland systemfilerna på min dator. Enligt sökresultaten på Google kan man läsa om personer som lätt tagit bort viruset med Malwarebytes efter att det har blockerats av virusskyddet på datorn.
Jag sitter och funderar varför mitt Avast antivirus inte agerade för att motverka problemet medans jag startar datorn i felsäkert läge. Härifrån tar jag bort fyra skadliga filer och ominstallerar Avast för att sedan starta om datorn.
Till min förtvivelse är viruset fortfarande kvar och min dator fortfarande låst. Jag förväntade mig inte någon lätt match mot den skadliga koden men nu börjar jag tappa hoppet för att rädda min älskade laptop. En djupskanning görs för tillfället med Avast. Jag förväntar mig inte att Avast kommer göra någon större skillnad den här gången utan istället vara lika användbar som en säck rutten potatis.

Helst skulle jag vilja gå och lägga mig vid det här laget men som det ser ut nu måste jag hålla ett öga på datorn några timmar framöver.
Usch och fy!

HQ