Svenska
Blog
Jag gillar designen på Xbox Series X

Jag gillar designen på Xbox Series X

Jag gillar designen på den nya Xbox Series X!
Dock tycker jag namnvalet är knepigt. Det låter för tekniskt och ett mer fantasifullt namn likt Scarlett hade varit bättre tycker jag.

Men med den här bloggen vill jag bara säga att jag tycker att designen på den nya konsolen känns mycket intressant. Betydligt roligare än om den skulle sett ut som en snarlik version av Xbox One X med ett plattare utseende. Absolut kan den bli lite klurig för vissa att placera vid TV:n men jag tror inte att den är så jäkla stor som bilden först kan ge intryck av.
Handkontrollen är säkert strategiskt placerad för att ge en anvisning om storleksskillnaden och det ser ut att få plats ca 3 st kontroller på höjden (längden om konsolen läggs ned) vilket blir ungefär 30 cm. Det är precis så brett som den sista versionen av Xbox 360 är.
Konsolens tjocklek ser ut att vara lika bred som en handkontrolls bredd vilket i så fall är 15 cm. Hur än konsolen placeras så verkar den bygga en del på höjden (30 eller 15 cm) men läggs den ned så borde den absolut få plats i en normalt rymlig TV-bänk.

Så som jag har min Xbox One X för tillfället är dock uteslutet för Series X då jag har den i ett litet fack i ett skrivbord. Jag tror inte ens att Xbox One S skulle få plats där så sitter jag på samma ställe om 1 år när Series X släpps kommer jag få placera den ovanpå skrivbordet bredvid min skärm istället. Dock inget problem för där har jag idag min gamla 360 eller PS3 som jag spelar gamla titlar på ibland. Dock tråkigt att de konsolerna då inte får samma gamla plats längre om en ny konsol kräver det utrymmet.

Jag är riktigt taggad på den här kommande konsolen och ser fram emot ett sista år med den här generationen innan det på riktigt välter över i en ny, spännande fas. Nu återstår att se vad Playstation presenterar härnäst.

HQ