Svenska
Blog

Klar med Alien: Isolation (Snabba tankar och eventuella små-spoilers).

Skrivet av GinTonic den 7 oktober 2014 kl 04:55

Spelat ganska mycket non-stop sen det släpptes tidigare idag till PC och såg precis eftertexterna rulla. Om jag skulle sammanfatta hela upplevelsen med ett ord skulle det vara: meh.

Missuppfatta mig inte nu, spelet är väldigt snyggt, som ett stort fan av filmerna känner man sig hemma direkt, och ljudet är magiskt bra. Dock kantas det även av problem, varav ett av det största är det frustrerande sparsystemet. Man kan bara spara på vissa platser på banorna, detta gör att man ibland får spela om stora delar av spelet ifall man skulle råka dö. Vilket du kommer göra. Flera gånger. Bortsett från alien-patrasket som one-shottar en är människorna sjukt duktiga prickskyttar och androiderna ska vi inte ens tala om.

Sparsystemet förbättrar inte heller spelets andra stora problem, längden. Spelet är enligt mig alldeles för långt, flera gånger trodde jag att historien äntligen skulle ta slut endast för att se den fortsätta. Miss Ripley måste vara universums mest uthålliga och tursamma kvinna. En massa backtracking då man är allas springflicka är också något man har att vänta, och under ett kapitel kan man kasta allt man lärt sig åt sidan för att plötsligt spela någon sorts rambo-Ripley. Det är verkligen en bergochdalbana.

Vet inte riktigt vad jag ville ha sagt, men kände bara för att skriva ner mina tankar. Det är ett helt okej spel som alla någon gång bör pröva, dock kanske man borde vänta och plocka upp det under en rea istället.

Klar med Alien: Isolation (Snabba tankar och eventuella små-spoilers).

Det här var nog det roligaste under hela spelet.

HQ