Svenska
Blog

Har du hunnit spela Pokémon Go?

Skrivet av Görta den 7 juli 2016 kl 08:13

Jag tänkte vänta till den europeiska releasen, men i morse tog ha-begäret över, och jag laddade ned Pokémon Go från en annan tjänst än Google Play. Kändes lite shady, men whatever. Så nu har jag för första gången på länge tagit mig en morgonpromenix innan plugget, och har redan fångat mig ett par fickmonster.

En Squirtle inkapslades, följt av en Paras, en Spearow och en Nidoran. Processen som leder till ett fångat djur är simpel, traska runt med näsan i mobilen tills en figur dyker upp på skärmen. Tryck på den och börja lobba bollar. Jag undrar om det kommer krävas mer finess vid lite mer sällsynta monster, men det får vi se då.

Jag har även lokaliserat ett ännu inte intaget gym, så jag tänker strax bli Krokslätts Korskyrkas första gymledare. Tyvärr måste jag nå nivå 5 först, så jag hoppas ingen smiter före. Tyvärr så ligger servrarna just nu nere, så min promenad avrundades lite tidigare än vad som var tänkt.

Jag har ingen aning om hur det kommer bli med spelets hållbarhet, och hur förödande microtransaktionerna kommer vara, men hittills har jag roligt. Det fick mig att släpa mig upp ur sängen och gå ut och röra på mig, och det ledde mig till platser i mitt närområde som jag faktiskt inte kände till. En liten upptäcktsfärd helt enkelt.

Nåväl. Jag tar och käkar lite frukost, men så fort servrarna är igång så ska jag ge mig ut igen. Har du hunnit spela något eller väntar du till den europeiska releasen?

HQ