Svenska
Blog

Spelmusikfredag (275)

Då var det fredag igen, och även om May the Fourth redan kommit och gått så finns det fortfarande anledning att tänka på Star Wars. Egentligen finns det alltid en anledning att tänka på Star Wars, oberoende av vilken dag det, men just idag släpptes ju även det andra avsnittet av The Bad Batch och jag är fortsatt positiv till serien såhär långt.

Det kommer nog därför inte som någon överraskning att veckans spellåt kommer att vara Star Wars-relaterad, och idag blir det till och med en låt ur Battlefront 2-soundtracket som jag egentligen hade planerat tidigare (när soundtracket faktiskt släpptes på olika plattformar). Det blir dessutom lite variation med något som inte är Republic Commando, då det inte var alltför länge sedan jag hade en låt från det soundtracket.

Veckans låt signerad av Gordy Haab (som ligger bakom mycket av musiken som gjorts till diverse Star Wars-spel de senaste åren), "Encounters on the Battlefront" är lite annorlunda från det vanliga när det kommer till spelmusik. Dels är den lite längre än vanligt, dels fungerar denna låt lite som en musiksvit med flera kortare melodier som tillsammans skapar en spellåt som fångar in nästan alla aspekter av Star Wars i musikform. Resultatet är varierande, vilket naturligtvis är bra med tanke på den lite längre längden, men framförallt så bjuder den på praktiskt taget allt som en kan tänka sig i musikväg när det kommer till Star Wars.

Encounters on the Battlefront (Gordy Haab)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (275)

HQ