Svenska
Blog

Ser framemot The Book of Boba Fett

Ändå starkt av Disney att göra en fett live-action trailer till en kommande bok som handlar om Boba Fett, nog för att det finns förvånansvärt många bok-trailers men detta är verkligen enormt påkostat.

Förlåt, men jag kunde inte motstå eftersom den kommande Boba Fett-serien heter just The Book of Boba Fett. Hursomhelst, vi fick ju en officiell teaser till denna spinoff-serie i samband med säsongavslutningen för The Mandalorian, något som jag definitivt varit nyfiken på sedan dess. Om än enbart för att det är mer Star Wars, och mer än så krävs det egentligen inte för att jag ska bli intresserad. Nu har vi ju dessutom fått en officiell trailer, och även om den egentligen inte säger särskilt mycket ser det lovande ut.

Just The Book of Boba Fett ska dock bli intressant för min del, eftersom jag egentligen anser att Boba Fett utan tvekan är den mest överskattade och över-hypade karaktären någon i Star Wars-universumet. Riktigt djupinsatta hardcore-fans kan säkert rabbla upp en massa coola saker som Boba Fett gjort i någon serietidning (roligt nog äger jag faktiskt ett par enstaka Boba Fett-serier), men ser vi enbart till filmerna så gör han… ingenting egentligen. Han har en cool rustning, och det är allt egentligen innan han ”dör” på kanske det mest genanta sättet någonsin.

Trots denna ståndpunkt är jag ändå intresserad av serien, eftersom jag ser det som en möjlighet för karaktären att faktiskt växa i mina ögon och bli den där häftiga prisjägaren som rabiata fans håller högt. Till viss del har detta redan skett i och med andra säsongen av The Mandalorian, där Boba Fett dyker upp som en bikaraktär och som jag tyckte fungerade bra som en del av karaktärsgalleriet (även om jag tyckte att avsnittet där han introducerades på riktigt i serien var av det svagare slaget).

Oavsett vad jag tycker och tänker om Boba Fett som karaktär, och då främst utifrån filmerna, så ser i alla fall The Book of Boba Fett intressant ut och jag kommer garanterat att sitta bänkad framför Disney+ på premiärdatumet.

Ser framemot The Book of Boba Fett

HQ