Svenska

Delar i spel jag ogillar

Skrivet av J den 23 februari 2012 kl 16:10

Jag älskar spel, svårare än så är det inte. Det finns dock vissa delar i spel jag verkligen ogillar, delar som får mig att bli förbannad och ovilja att spela vidare - om än bara för en stund. Det jag pratar om är så klart uppgifter och strider som kräver mer än ett försök för att avklaras.

Det spelar heller ingen roll ifall felet är spelmekaniskt, att jag som anser att uppgiften är befängd eller meningslöst eller att det helt enkelt är jag som är så ofrivilligt dålig. De allra flesta spel innehåller dessutom just dessa typer av moment, vara sig spelet heter Zelda: Skyward Sword, Assassin's Creed 2 eller World of Goo, spel som i sin helhet verkligen är sällsynta guldklimpar och något av det bästa som går att uppleva interaktivt på en skärm. Klarar jag inte sista bossen i Zelda på första försöket kokar min kropp över. Klaras inte "följa efter den där personen utan att bli upptäckt"-uppdraget i valfritt AC-spel efter en omgång så lär det dröja åtminstone en dag innan jag ger det ett nytt försök. Likaså med World of Goo, kan inte de där jädra geggabollarna sluta rasa, samarbeta och bara vara snälla och sugas upp istället? Jag ska inte plugga till byggnadsingenjör, jag lovar.

Oftast beror ju dessa störande moment på de två första av mina upptill uppräknade tänkbara fel, inbillar jag mig i varje fall, inte är det väl jag som är kass heller? Fast ibland frågar jag mig om jag verkligen tror på detta innerst inne när jag sparar mina inte allt för stora framsteg i Skyrim för tredje gången på 10 minuter.

Delar i spel jag ogillar

Nu har jag helt meningslöst följt efter dig i 10 minuter utan att bli upptäckt så nu får du jädrar ta att vakna!


Har du några delar i spel som du verkligen ogillar?

HQ