Svenska
Blog

Lyx med nya Joy-Cons

Skrivet av Jonas den 18 januari 2021 kl 02:11

Jag tror att jag köper något fler handkontroller än gemene man. Oftast runt fem-sex stycken under en generation (en per år ungefär). Kanske att det blev något fler till Xbox One tack vare alla roliga alternativ.

Därmed inte sagt att jag sliter ut dem så ofta, men för mig handlar det om vardagslyx. För känslan av att spela med en helt ny handkontroll tycker jag är värd pengarna. Jag påmindes om det i helgen då det var dags att inviga ett par nya Joy-Cons till Switch. Hittills har jag spelat Animal Crossing med ett äldre par, och ofta svurit illa över den dåliga precisionen.

Dels för att spelet i sig har en märkligt primitiv spelkontroll (jag vet inte hur många gånger jag rivit ett staket istället för att plocka upp ett föremål eller mosat en enorm bas till en snögubbe genom att bara snegla på ett föremål), men dels för att precisionen tar stryk.

Oftast märker man ju inte det eftersom det är något som sker gradvis i takt med att handkontrollerna slits av normal användning. Det är man man spelar mot varandra i krävande genrer som exempelvis fighting, det brukar avslöjas att gamla handkontroller har blivit just gamla och bör pensioneras för allt annat än lättsamt partylir.

Många brukar tala om lukten i en ny bil, att få lägga sig i nya sängkläder eller att använda en ny mobil. Men jag byter gärna bort allt sådant. För mig är det nya handkontroller som ger den största vardagslyxkicken och i helgen var det alltså dags igen.

Lyx med nya Joy-Cons

Hur ofta köper du nya handkontroller?

HQ