Svenska
Blog
Wangan Midnight till PS3 - Mina importerade spel (del 1)

Wangan Midnight till PS3 - Mina importerade spel (del 1)

Skrivet av Kaiser den 18 april 2021 kl 16:19

Det finns säkert många gamers och collectors som kan relatera med missnöje ibland när ens favorit spel, eller spelserie inte släpps här i väst. Jag tänkte starta en blogg där jag skriver och rekomenderar vissa spel som jag äger, och kanske hamnat i skymundan i importmarknaden.

Jag tänkte börja först med Wangan Midnight till PS3. Som är baserad på animen med samma namn. Utvecklarna är Genki, som skapade det bortglömda PSX rpg titeln Jade Cocoon om nån minns den. Wangan Midnight är en av dem få racing titlar(vad jag vet om iaf) där spelet förlitar sig inte på så många drifter. Utan det är oftast ganska raka sträckor på japanska bilvägar, broar och tunnlar under natten. För att vara ett tidig PS3 spel så ser det riktigt snyggt ut och atmosfäriskt.

Racingarna utspelar sig under natten som jag nämnde, och man kan se allt från japanska skyltar, byggnader som är tända, och karuseller i bakgrunden som flashar förbi en i fullfart medans man kör genom broar och bilvägar. Det gör hela upplevelsen väldigt dynamiskt. Körkänslan är härlig som en arcade spel ska vara.

Du håller i X knappen för att köra som i äldre racing spel från t.e.x. PSX eran. Dock en unik grej med detta racingtitel är att genom att trycka på X knappen en gång till så kommer bilens motor att öka fart. Om du klickar fler gånger så ökas den bara mer och mer. Det är inget som man märker direkt heller. Men ju mer man spelar så märker man att genom att släppa X och direkt klicka på den igen så ökar man farten under hektiska lägen. Man får dock akta sig att inte överhetta motorn. Som man kan se genom en blå mätare åt höger på skärmen. Det finns även traffik på motorvägarna som man måste akta sig för.

Du vinner kort i Story mode som du kan använda så att din bil blir mer upgraderad.

Spelets största styrka är att den blir aldrig tråkig eftersom den är så varierad. Vi har Story mode som följer handlingen i animen. Texterna är på japanska men det är inget som förstör spelkänslan. Detta är ändå ett racing spel och inte rpg.

Sen har vi Survival mode som du låser upp under början av Story mode. Survival är kanske min favorit läge i spelet! Du möter en bil och ni har båda hälsomätare precis som i fighting genren. När du kört förbi bilen så förlorar den hälsa. Om du vinner så blir det en riktig kort sekvens där din nästa moståndare dyker upp och racet fortsätter.

Sen finns det Time attack mode. Vilket titeln säger själv. Du kör mot tiden. Och sist så finns det nåt som heter Free run där du kan köra fritt under bilvägar och broar hur mycket du vill.

Jag rekomenderar verkligen detta till folk som gillar japanska arcade racers som Ridge Racer eller Outrun 2 för att nämna några.

Gameplay från Survival mode läget i spelet: https://youtu.be/WPZ40curzOI

HQ