Svenska
Blog
Är spelet KISS till Dreamcast kiss?

Är spelet KISS till Dreamcast kiss?

Skrivet av Kaiser den 25 april 2021 kl 14:37

Någon som äger en Sega Dreamcast? Har du nånsin kollat genom Dreamcasts lilla lista med 624 spel och lagt märke till spelet KISS Psycho Circus: The Nightmare Child, kliat på huvudet och sagt 

"vad i helbobo är detta?" Ett fps baserad på 70-tals rock'n roll gruppen KISS?

Okej, jag ska börja med att säga att just KISS, med stora bokstäver (så att det inte ser ut som jag menar något annat ...), var en av dem första musikgrupperna jag lyssnade på under tonåren. Och även om jag inte lyssnar mycket på rock och metal nuförtiden så är det ändå ett band som jag gillar, och jag vet deras kulturella värde. Strutter är nog en av mina favoritlåtar med dem. Helst 1978 demo versionen.

Med det sagt, så är jag även en tjackis för 90-talsshooters som Doom, Quake och Unreal för att nämna några. Och när man kollar på bilder och klipp ifrån KISS spelet så ser man att dem verkar ha hämtat mycket ifrån just dem titlarna.

Så, det var en självklar val för mig att vilja ha denna som en del i min Dreamcast kollektion. Trots dåliga betyg, och trots att PC versionen är bättre optimerad, så ville jag testa den för mig själv.

Så vad tycker jag om spelet efter att ha spelat det i ett tag? Utan att göra detta för långt. Jag diggar det. Det är en grym, underskattad och bortglömd klassisk shooter med utmanande, snabb takt i en djupt uppslukande och gotisk värld och soundtracket är fantastiskt och riktigt stämningsfullt. Det finns även en fiendetyp i spelet som har samma namn som en av mina favoritlåtar som jag nämnde lite högre upp. På tal om fienderna så älskar jag verkligen designen på dem. Du har allt från mördarclowner, demoniska tanter och apor på cykelhjul(yep) som gör livet surt för en.

Det enda riktigt negativa är att det kan bli lite för mörkt ibland och det gör det svårt att se. Man kan heller inte ändra ljusstyrkan i inställningar. Lite tråkigt att man heller inte kan spela multiplayer med sina vänner.

Trots att jag gillade det mesta av DC versionen, så rekomenderar jag PC versionen för den verkar vara ännu bättre trots att jag själv inte har spelat den. Jag kan tyvärr inte få igång den till datorn. Spelet är nämligen abandonware otroligt nog. Vilket betyder övergiven programvara.

Så, om du ser dig själv som ett retro fan av 90-talsshooters, ge då denna en chans! 


PC versionen: 


https://youtu.be/S7PWd6_KXK4

Dreamcast versionen: (hittade tyvärr inget footage i bra kvalite) 


https://youtu.be/IBzKVEhABxM

HQ