Svenska
Cuphead avklarat!

Cuphead avklarat!

Skrivet av Kundvagnen den 13 oktober 2017 kl 00:32

Nacksmärtor, memoreringar av attackpatterns, mycket huttrande av min högra hand som håller i ett osynligt äpple. Så skulle jag summera min upplevelse av den här väldesignade upplevelsen. Låt mig förklara nacksmärtorna, på grund av den begränsade ytan i mitt rum blir jag tvingad till att sitta och spela framför teven, och när man spelar Cuphead behöver man ha fötterna stadigt i golvet, handledarna vilandes på lårbenen och just det, fullt fokus. Därav nacksmärtorna.

Det är tre år sedan som jag bloggade här sist, och jag kände att jag behövde bekräftelse från folk för att ha klarat av Cuphead. Så nu vänder jag mig till er. Jag klarade fan av spelet idag! Jag klockade in på 13 timmar och hade då dött ungefär 960.000.000 gånger. Värt varenda vrål!

Vad jag tycker om spelet? Jag hade hört så mycket om att spelet hade dåliga hitboxar och var buggigt. För mig låter det mest som bortförklaringar, det är bättre att erkänna att man inte pallar av svårighetsgraden. Jag hade alltså inte upplevt sådant, spelet buggade bara en gång för mig.

Nog! Designen är fantastisk, och man får möta bossar direkt. En sak som jag tycker är otroligt bra med spelet är att det i princip är omöjligt att slå någon boss på första försöket, man måste lära sig bossarnas mönster, timingen på olika attacker och veta när man ska använda sin ultra. Mycket bra!

Däremot tycker jag att de kunde skippa Run 'n' Gun-banorna, totalt värdelösa. Det hade varit mycket bättre om det var svåra plattformsbanor istället. Inte ens det minsta kul att springa och skjuta småfåglar samtidigt. Sen så händer det ganska ofta att spelet VET att jag skulle springa åt ett visst håll, så att jag får en projektil i ansiktet på mig från ingenstans. Men jag antar att det är meningen, hade varit för lätt annars kanske.

Jag är mycket nöjd med spelet jag väntat på i många år.

3 favoritbossar
● Rumor Honeybottoms
● Dr Kahl's Robot
● Sally Stageplay

3 svåraste bossar
● The Devil
● Grim Matchstick
● Beppi The Clown

(Ja just det, roboten hamnar inte bland mina svåraste bossar. Jag dödade honom utan att ha blivit träffad, definitivt mitt stoltaste ögonblick i spelet!)

HQ