Svenska
Blog
Jag älskar Nic Cage

Jag älskar Nic Cage

Skrivet av Legacy den 16 september 2021 kl 10:26

Jag avgudar mannen. Tanken slog mig häromdagen när jag såg filmen 8mm (alternativ titel: Super 8) som äntligen dök upp på Netflix efter att filmen en längre tid legat på min watchlist. Det var en av få av hans filmer ur hans äldre katalog som jag ännu inte hade sett. Filmen var bra, över mina förväntningar, även om jag upplevde att världen den utspelas i kändes aningen livlös och teatralisk. Men Cage gjorde sitt jobb och gav 100% som alltid. En scen var extra stark och kanske den mest "Nic Cageiga" scenen i filmen där han stapplande tar sig framåt mot sin fru och gråter ut "save me".

Take Cover Child!

Kanske den scen som är bland det bästa han gjort, eller som åtminstone jag återkommande tänker på, finns med i filmen Kick-Ass. (Spoiler Alert) Mer specifikt scenen där karaktären Big Daddy, spelad av Nic Cage, dör när han eldas upp levande. Samtidigt som det sker så ropar han ut strategier och uppmaningar till sin protogé, Hit Girl, en sista gång. "Now switch to kryptoniiiiiiite!", ropar han i ett smärtsamt inferno och det blir inte mycket bättre än så.

Jag skulle gärna ta en helg med ett Nic Cage maraton men dessvärre är streamingtjänsterna dåliga på att inkludera Cage-filmer i min mening. Visserligen är många av de senare filmerna han varit med i rent skräp men Cage gör alltid ett bra jobb och visst verkar det som om han är påväg uppåt igen och får medverka i några riktigt bra filmer. Jag såg nyligen Willys Wonderland och även om den inte fått några jättehöga betyg så tyckte jag den var ganska bra.

Jag ser rysligt mycket fram emot att se hans senaste film "Pig" vars betyg skvallrar om en riktigt trevlig upplevelse. Vilken streamingtjänst får äran att visa den för mig?

HQ