Svenska

Årets bästa skivor

10.Unto the locust - Machine Head
9. Worship Music - Anthrax
8. Sounds of a playground fading - In Flames
7. The Black Crown - Suicide Silence
6. Speed of darkness - Flogging Molly

5. Wasting Light - Foo Fighters

Det här är Grohl och hans vänners bästa album sedan The Colour and the Shape. En oerhört jämn skiva med några av årets bästa melodier och refränger. Så gott som perfekt låtordning.

4. Wildlife - La Dispute

La Dispute är årets största musikaliska upptäckt för min del. Jag fastnade direkt för skivan Somewhere At the Bottom of the River Between Vega and Altair när jag hörde den i höstas och det amerikanska post-hardcorebandets senaste skiva är ännu bättre. Några av årets bästa texter komponeras tillsammans med vackert lugn och underbar hårdhet, allt framfört av Jordan Dreyer's unika stämma. En mer musikaliskt varierad skiva än förra dessutom.

3. I'm With You - Red Hot Chili Peppers

Årets mest underskattade skiva. Jag tänker inte ens bry mig om att försöka fundera över varför folk verkar ogilla den så mycket. En otroligt jämn platta där så gott som alla låtar kunnat bli en singel. Underbart basgung och sköna trummor, helt enkelt en svängig och bra skiva.

2. Heritage - Opeth

Det tog mig inte ens en minut in på den här skivan för att inse att jag inte saknade growlet. Åkerfeldt är verkligen sveriges progkung och det bevisas här. En otroligt sjuttiotalsdoftande skiva med fantastiska melodier. En perfekt avvägning av det lugna och vackra - och det mer bombastiska och explosiva. Underbart.

1. Hisingen Blues - Graveyard

På tal om sjuttiotalsdoftande skivor ja. Graveyard levererar inte bara årets bästa skiva utan också det bästa album dom har gjort. Joakim sjunger med en fantastisk energi, trummorna bankas sönder och samman och gitarren låter ljudligt över hela altet. Jag fick dessutom tillfälle att avnjuta Graveyard live i somras och skivan blev då ännu bättre. Vartenda spår känns underbart, jag vill hoppa och dansa till det och när The Siren slutligen klingar ut så sitter jag helt utmattad efter årets bästa skiva och en av årets absolut bästa låtar.

Tröstpriser: What did you expect from the Vaccines? - The Vaccines, Det överexponerade gömstället - bob hund, Going out in style - Dropkick Murphys, Welcome to the Morbid Reich - Vader

Årets bästa skivor

Den här skivan förtjänar ändå någon sorts hedersomnämnande.

HQ