Svenska
Blog
Pressvisning av Dune i kväll

Pressvisning av Dune i kväll

Nu är det nästan ett helt år sedan jag var på riktig pressvisning. Visst, under pandemin har de digitala pressvisningarna haglat in en masse på de olika streamingplattformarna och det är skönt att kunna plocka upp vad man vill, när man villl hemma i soffan men det är något speciellt med en pressvisning på bio ändå. Att sitta där i en nästintill tom salong, med bara en handfull människor från branschen. Ingen reklam, inga mobiltelefoner, inget högljutt surr på bänkraden framför.

Ibland är det inte värt logistiken. Att kuska in till biografen, trängas med trafikanter, betala parkering och köpa två kilo godis för att sedan bänka sig framför Sean Banan i Seanfrika var till exempel inte alls värt det. Inte heller två och en halv timma av Michael Bays högljudda saga om mekaniska drakar, snackande bilar, förstörelseporr och robo-bromance men när det vankas storfilm av hyllade regissörer så är det förstås ett annat ljud i skällan. Stora regissörer gör stora filmer, det är ett erkänt faktum som har varit extremt tydligt genom åren och att Denis Villeneuve är en stor regissör av vår tid är det väl få som tvivlar på. Därför skall det bli synnerligen intressant att se vad han kan göra med Herberts storslagna sci-fi-saga. Han är förstås inte först, få kan väl glömma David Lynchs lika delar magnifika som märkliga och ibland även miserabla epos eller miniserien med William Hurt men det här blir nog något helt annat. 

Jag tror helt enkelt att det här blir ren ambrosia för själen och om ett par timmar vet jag och det gör mig alldeles lycklig inombords. 

HQ