Svenska
Blog
Backloggen som blev full

Backloggen som blev full

Varje år sitter jag här framför min hylla och känner ett kramande i hjärttrakten när jag ser över min spelsamling och inser hur många stackars spel som fortfarande är ospelade, medans en annan hög bara fått spendera någon timma i mitt eminenta sällskap. Jag kan till och med få känslan av dåligt samvete för jag inte gett dom den kvalitetstid de förtjänar efter någon stackars spelutvecklare lagt år att skapa just detta spel för mig som spelare, gett sitt svett, tårar och en massa tid borta från sin stackars familj.

Det där med dåligt samvete utvecklade jag redan som liten knutte då jag inte kunde somna om mina gosedjur inte hade fått en god natt-puss och tryggt låg under täcket i min säng eller i sin docksäng med sin lilla filt instoppad. Även om jag ibland fuskade för att jag var för trött fick det dåliga samvetet mig att efter några minuter lämna min varma bädd för att se till att de hade det bra. Nu sitter jag här och kollar min hylla och ser att mina spel absolut inte har det bra. De är inte nöjda med livet hos Majsan det minsta. Lagret med damm avslöjar att de är de oönskade i familjen och bristen av flådiga fingeravtryck på omslaget bevisar att ingen visat dom den minsta av ömhet sen de inköptes på nån rea allt för länge sen.

Jag har även den rätt lökiga förmågan att ibland köpa spel bara för alla andra säger att de är så jäkla bra och totalt glömma bort eller blockera den lilla informationen om jag ens gillar den genren av spel överhuvudtaget. I de flesta fall blir jag därför sittande med en massa skitspel som får mig att gäspa eller grina illa av. Men jag känner ändå att nu måste jag fasen göra något åt den här växande Backloggen som börjar bli ohanterligt stor. Och inte nog med att spelen på hyllorna skriker ”spela mig!” i kör varje gång jag passerar så fixade idioten då Ultimate Game Pass för en tid sedan så nu har jag liksom tappat kontrollen helt.

Det är verkligen spel överallt och vad gör jag? Jo, jag får syn på Assassins Creed Origins på Game Pass som jag redan kört platinum på min PS4:a och laddar hem det. Så i stället för att spela alla spel jag aldrig spelat sitter jag nu och rider kamel i Egypten. Vad är det för fel på mig? Jag spenderar alltså hellre min tid som en kamelryttare än att slåss mot blodsugande vampyrer? Kanske borde jag söka hjälp hos Anonyma Spelhorders? Och varför är det så mycket roligare att spela ett spel man spelat och älskat än att ge sig ut på ovandrad mark? Tur jag gick på semester i fredags så jag vet vad jag ska göra om regnet oväntat dyker upp här på bästkusten.

Har du en backlogg att kamma igenom på semestern?

HQ