Svenska
Blog

Vi dör inte den här gången heller

Skrivet av Minilena den 31 juli 2015 kl 19:26

För fyra år sedan brann jag nästan upp. Det var inte en upplevelse jag rekommenderar någon, om ni kan slippa. Ingen kom till skada rent fysiskt, och jag vill ge en heads up till tyska Röda Korset samt Kassels bästa hotell för att de tog hand om oss, men det är klart att det satte sina spår. Blev av med en del grejer jag aldrig kan ersätta, och med min trygghet gällande resor.

Jag älskar att åka buss och tåg (men inte bil), och det har alltid fungerat bra. Nu har jag gått runt i en vecka och nojat mig över att jag ska åka buss precis samma sträcka igen. Vad klarar jag mig utan om det försvinner? Vilka saker ska jag ta med mig om jag vaknar och måste fly på 30 sekunder? Tankarna tar liksom aldrig slut.

Resan går mot Taizé i södra Frankrike. De flesta här har nog aldrig hört talas om det; jag åker dit för att få lugn och ro och för att det är awesome att sjunga. Ingen åker dit för maten, eller det klorsmakande vattnet.

Vi dör inte den här gången heller

Det kommer gå bra, försöker jag intala mig själv. Tusentals människor åker dit varje år. Vi hade otur, och sannolikheten är galet låg för att något sådant ska hända.

Men jag är rädd.

HQ