Svenska
Blog

MP: Vart är engagemanget?

Skrivet av MrKalleOh den 20 augusti 2018 kl 12:45

Igår var det Miljöpartiets tur att ställas mot väggen i avsnitt två av Val 2018: Utfrågningen och det var inte en glädjande syn.

Isabella Lövin ser trött ut. Det saknas en gnista i det hon säger, ett engagemang till det hon strävar efter, men den glöden har sedan länge tynat bort. Hon har kämpat länge för miljön och det har tagit på krafterna. Hon beskriver det bäst själv: " ... känns som att man varit en ensam röst i öknen när jag har stått där hela tiden och pratat om miljö- och klimatfrågorna i partiledardebatter och alla andra pratar om någonting annat." (32:05-32:14).

Om det är något som borde engagera så är det miljöfrågan. Det är många som uttryckt stor oro för skogsbränderna i Sverige och det kan tyckas vara en missad möjlighet att inte styrka detta för att cementera vikten av en miljöförändring. Varför inte ta chansen nu i rampljuset att måla upp den värld vi lever i, vilka faror som väntar en fortsatt levnadsstil? Om nu inte de andra partiledarna lyssnar, kanske väljarna gör det? Det hade varit en ypperlig chans att håva in lite röster för miljön berör som sig bör, men Miljöpartiet tycks ha förlorat hoppet om en överskådlig framtid.

Lövin anser att väljarna är redo att ställa om för miljön, men att det saknas politisk vilja och politiskt ledarskap (30:50-31:04). Och ja, där satte hon huvudet på spiken. Det behövs verkligen ett nytt språkrör, en ny persona - någon som brinner för miljöfrågan och vågar visa lite känslor. Att vara iskall, neutral i vindögat av miljökatastrofer är inte någon som borde representera Miljöpartiet.

HQ