Svenska
Business as usual?

Business as usual?

Skrivet av PGR den 26 januari 2021 kl 21:10

Ingen har väl missat att Microsoft ville chockhöja XBOX-Live med det dubbla (från 599 kr - 1299 kr). Anledning till detta kan man bara spekulera i, och enligt min åsikt så beror det troligtvis på att mer pengar måste in i företaget. Kan det vara så att Microsoft vill finansiera sin affär med Zenimax genom prishöjningen?

Det andra är att göra tjänsten så opopulär som möjligt så att fler konsumenter går över till Gamepass som idag går på ynka 140 kr/månaden. Jag vet faktiskt ingen som har klagat på dessa 140 kr, men frågan är hur länge detta pris håller sig? Om Microsoft kan höja sin andra tjänst med det dubbla, vad händer då när Microsoft har ett konsumentunderlag som de är nöjda med? Samma sorts höjning?

Att höja en tjänst för att sedan dra tillbaka det känns ju inte så genomtänkt direkt. Och pengarna måste ju in, så vad beslutar Microsoft härnäst?
Vad tror ni på forumet? Skulle vara trevligt om vi fick till en diskussion...

Fotnot - Microsoft drog tillbaka förslaget ett halvt dygn senare och helt plötsligt ville Microsoft visa sin hyggliga sida igen - genom att bjussa på kostnadsfri online på alla "free to play"-titlar. Något som Sony och Nintendo haft sedan länge...

HQ