Svenska
Blog
MechWarrior 5: Legend of the Kestrel Lancers är bra

MechWarrior 5: Legend of the Kestrel Lancers är bra

När det kommer till robotar har jag alltid föredragit det lite skrotigare sorterna. Visst jag må gilla Transformers men MechWarrior och BattleTech rent allmänt har alltid varit roande. Även om jag inte spelar så mycket just nu spenderar jag tid med både MechWarrior 5: Mercenaries och det kriminellt undersålda BattleTech. Sistnämnda är förvisso omgångsbaserat och kräver mer tid av dig som spelare. Jag tycker dock att de fått till både berättandet, XCOM liknande striderna och den konstanta jakten på pengar för att köpa utöver att reparera dina robotar.

Legend of the Kestrel Lancers är den senaste nedladdningsbara tillägget till det femte spelet i MechWarrior serien. Den här gången får vi 14 nya uppdrag ett par nya biomer och varianter till våra dödsmaskiner. Jag ansåg att basspelet pendlade någonstans mellan en 6:a till en svag 7:a vid släpp. Det var bra men hade också stora brister, som en bedrövlig berättelse och dålig AI. Detta gjorde att det var svårt att rekommendera till alla.  

I tillägget är fokuset på sandlådeläget som lades till efterhand. I detta kan du göra kampanjuppdragen men du har en frihet att göra vad du vill. Här skiner spelet och jag anser att denna expansion bygger ut det med mer djup och alternativ. Det är också lätt att använda moddar vilket innebär att du anpassa efter behov. Jag har dock längtat att få se megastäder och det är en av de nya biomerna vi får strida i. Att även kunna ta direkt kontroll över dina AI medspelare när du dör skulle göra Harbinger avundsjuk. Det är ingen fix för hur dåliga de datorstyrda allierade är tyvärr men det hjälper lite. 

MechWarrior 5 med båda sina tilläggspaket i sandlådeläget, med ett par moddar är det idag närmare 8/10 anser jag. Det är en riktigt trevlig upplevelse även om du behöver orka skapa ditt eget nöje, snarare än att spelet skapar det åt dig. Det liknar väldigt mycket mentaliteten du behöver för spel som Arma och andra sandlåde- simuleringar. Jag har fortfarande ett mål att äga alla former av Catapult- modellen i spelet. Synd att vi inte nått klanerna tidsmässigt för jag saknar min MadCat. Allts som allt hoppas jag att vi får ett eller två tillägg till innan de släpper en uppföljare. 

Spelar du BattleTech eller MechWarrior 5: Mercenaries?

HQ