Svenska
Blog
Jag tror inte på Gran Turismo 7

Jag tror inte på Gran Turismo 7

Skrivet av Petter den 24 september 2021 kl 16:28

Jag vill inte vara den. Vill inte vara negativ, här. Framförallt inte med tanke på hur mycket jag gillar Gran Turismo Sport. Det spelet var bra när det släpptes för snart fyra år sen, och är ännu bättre idag. Strålande konsolracing med rätt fokus, bra fysik, lysande grafik, superb presentation och godkänt ljud. Polyphony Digital gjort med GT Sport sitt bästa spel sedan Gran Turismo-debuten.

 

Med Gran Turismo 7 verkar de dock helt och hållet ha återgått till den där gamla trötta formeln som jag inte riktigt uppskattar, längre. Kånka runmt i en minibuss i 19 timmar och hasa sig runt innerkurvorna på 15-tums-tantdäck för att kunna skrapa ihop pengar till en Prius. Som man sedan trimmar, och kör runt i en vecka innan man erbjuds en Mazda 3, med dieselmotor. Hela grejen med "racing" för mig är raka motsatsen. Racingkärror. Tävlingsbilar.

 

Det blir ingen ray tracing, heller. Det vet vi. Och spelets grafik skalas ned eftersom det även ska släppas till Playstation 4. Fokus ligger bevisligen på fotoläget, livery-editorn, tuningen - också. Och vädersystemet. Allt som inte har med racingen att göra, och det ororar mig. Nu gillar ju jag att trimma bilar i Gran Turismo, men inte på bekostnad av racingen.

HQ