Svenska
Blog

Sena intryck på Battlefield: Hardline betan.

Skrivet av RaZor921 den 16 juni 2014 kl 23:28

Jag har aldrig varit en för att tacka nej till att betatesta ett spel gratis. Så när Hardline betan annonserades var jag snabb med att skriva in mig för PS4-versionen. Så efter en helg med spelet så vill jag dela lite intryck.

Det flyter på bra på PS4 och ser även bra ut. Gameplayet är även stabilt på en grundnivå, men mer än så kan jag inte komplimera spelet eftersom det bara är ett reskinnat Battlefield 4. Inga civila någonstans mitt på ljusa dagen när folk borde sitta på sina kontor och jobba. Man kan inte ta gisslan, det finns ingen planering inblandad alls, kartan i betan är för liten för någon slags intensiv biljakt och det känns liksom inte riktigt rätt att man slaktar poliser och tjuvar på löpande band.

Att ett simpelt värdetransportsrån slutar med en fallande lyftkran och ett ödelagt kvarter känns inte rätt. Vi har redan hundratals krigsspel, inklusive Battlefield 4. Varför kan vi inte få ett rejält cops and robbers spel? Payday 2 låter dig bara stjäla och har inget mänskligt motstånd, men det är väl det närmaste som finns.

Jag har hört argument om att "det är ett spel, det ska inte vara realistiskt, det ska vara roligt!" men det är ju ren bullshit för ett rejält tjuv och polis spel hade varit circa 100,000 gånger mer attraktivt och troligtvis underhållande för mig. Som jag skrev so har vi redan hundratals krigsspel, så varför kan vi inte få något lite annorlunda för en gångs skull? Är marknaden så förbannat rädd för att ta risker?

Nej, Hardline ska absolut inte införskaffas och jag är tacksam för att betan gav mig en chans att prova på spelet i förhand. Rainbow Six: Siege känns på förhand som ett mycket bättre alternativ om man letar efter något likande koncept, även om det är antiterrorister mot terrorister och liknande.

HQ