Svenska
Blog
Jag köpte en Vita.

Jag köpte en Vita.

Skrivet av RaZor921 den 25 oktober 2014 kl 18:32

Då har det äntligen införskaffats. Playstation Vita, då. Jag har velat köpa en i över två år nu, men det blev äntligen ett köp nu i Torsdags, tillsammans med spelen Muramasa Rebirth och Senran Kagura: Shinovi Versus. Och så här efter ett par dagars pillande så kan jag säga att jag är väldigt nöjd med både maskinen och spelen.

Muramasa Rebirth är det bättre av de två spelen. Grafiken är extremt vacker, musiken är helt underbar och gameplayet är tight och underhållande. Karaktärerna är roliga och designen är fantastisk. Att guds gåva till röstskådespeleri, även känd som Miyuki Sawashiro, spelar den ena huvudkaraktären, Momohime, hjälper definitivt. Att skaffa nya och bättre svärd är beroendeframkallande och svårighetsgraden är välbalanserad. Att du även kan höja eller sänka den när som helst utanför strid gör att det aldrig känns omöjligt att ta sig vidare.

Jag skulle ge det 9/10. Väldigt underhållande spel och definitivt rekommenderat.


Senran Kagura: Shinovi Versus är inte fullt lika bra, men det underhåller fortfarande men sin heltypiska japanska humor och extrema fanservice. Många kallar det säkert sexistisk skit, jag kallar det underhållning. Till skillnad från Muramasa, som är strikt 2D, så är Senran Kagura fullt 3D. Det är en slags blanding mellan beat 'em up och ett full 3D fightingspel, där du slår bossar genom att, ja, ta sönder deras kläder. Smaklöst kanske, men underhållande är det definitivt. Kameran strular lite väl mycket dock, och svårighetsgraden kan kännas en aning obalanserad eftersom man ofta tvingas spela som karaktärer man inte har någon erfarenhet med. Trots det så känns gameplayet bra, grafiken är fin. det finns mängder med upplåsbara objekt och musiken är även den bra.

7/10, skulle jag nog säga.


Det blir nog allt för mina intryck än så länge. Det finns ganska många spel som jag planerar på att skaffa i framtiden, men nästa månad kan jag förhoppningsvis få tag på ett Wii U i tid till Smash.

HQ