Svenska
Suget tillbaka

Suget tillbaka

Skrivet av Romper den 22 mars 2009 kl 16:55

Jag har fått tillbaka det där underbara känslan som jag saknat, jag myser av välbehag nu, ett rus som få andra saker kan mäta sig med. Jag har fått tillbaka mitt sug för spel och spelande, att bara få smälta in ett spel och bli ett med det, var något som inte hänt mig på länge.

Det var länge sedan jag satte mig ner och spelade, det senaste jag klarade ut var Bioshock och det var ett tag sedan. Den stressiga vardagen har tagit över för mycket, och spel och spelande har hamnat i skymundan av annat. Så jag bestämde mig för att det måste bli ändring på detta. Jag har många gånger tittat på min prydligt uppställda 360 och tänkt att jag måste spela mer. Min Pc har gått ut i datum och klarar inte dagens spel speciellt bra, så jag bestämde mig för att nu kör jag gärnet på 360`n. Så förra helgen bestämde jag mig för den skulle få börja arbeta istället för att samla damm.

Bestämde mig för att köpa nya och bra spel till den. Satte mig genast ner med Gr hemsida och gick igenom spellistan till 360`n och märkte att detta rinner iväg, gud vad spel jag missat. Bestämde mig iallfall efter mycket sorterande för Fear 2, Dead space, Resident Evil 5, Gta 4, Street fighter 4, Mass effect, Devil may cry 4, Fable 2, Fallout 3 och Call of duty 4. Men det slutade med att det blev ytterligare tre spel i spelbutiken, Tomb raider underworld, Halo 3 och såklart Gears of war. Inhandlade även ett par trådlösa hörlurar eftersom min sambo inte uppskattar att det låter som 3 världskriget pågår på övervåningen, kosta vad det kosta vill.
Så länge sedan jag gjorde något för mig själv, så vafan nu slår jag på stort, en hobby kostar pengar.

För att ytterligare komma i rätt stämmning köpte jag några spelblaskor. När jag så kommit hem blev det ett dilemma vilket spel skall man börja med. Efter lite eftertanke blev det Fear 2. Minns när jag med skräckblandad förtjusning avnjöt första spelet på Pc`n och hur otroligt skrämmande och bra det var så det var åter dags att träda in i hjälterollen och ladda upp hagelbrakaren för att bekämpa Alma och hennes hejdukar en gång för alla. För att inte förstöra magin så var det bara att vänta tills mörkret lagt sig.

Under tiden läste jag de inhandlade spelblaskorna och kollade på film för att hamna i rätt stämmning. När det så började klia i fingrarna och mörkret lagt sig så var det dags att mörklägga hela övervåningen.
Den enda ljuskällan skall vara från tv`n. Kopplade in hörlurarna i förstärkaren och i med spelet och kräma på ljudet. Lite orolig med detta med handkontrollen vet vilka problem jag har haft med siktet tidigare då jag var van mus/tangentbord för fps-spel. Efter några minuter kröp jag på knäna bland blod och kroppsdelar som Alma lämnat efter sig, spejade bakom varje hörn efter fiender, kastade mig bakom väl valda stållådor för att undkomma kulskärvar och planerade min väg framåt med största noggranhet för att överleva detta inferno. Kontrollen satt som en smäck och jag träffade fienderna som värsta marinsoldaten.

Jag vågar påstå att nerverna var på högspänn och nackhåren reste sig. Känslan att smyga omkring med walkie-talkien och höra spökröster, och se syner är bara så enorm. Hoppade till många gånger. Måste bara säga att jag rekomenderar alla gamers att inhandla i ett par bra hörlurar. Har kommit en bit in i spelet nu och jag kan inte säga annat än att jag fått tillbaka den där magiska känslan för spel igen, och jag känner hur det kliar i fingrarna för att åter ta upp kampen med Alma.

Längtar redan efter nästa skräckspel som Dead Space, Resident Evil eller bara sladda omkring med en sportbil i trånga städer, eller få leka ganster i en fiktiv stad, eller iträda mig rollen som Laura Croft och klättra på väggar och leta efter skatter, eller dra igång motorsågen i Gears of war, eller göra en knockout i Street fighter 4, eller rikta mitt lasersikte mot fienden i COD 4, eller uppleva kvarlevorna, karaktärerna och miljön efter ett kärnvapenkrig, eller springa omkring i en vacker skog i Fable 2. Allt detta har jag saknat.

Länge leve multimedia underhållningen i alla dess former. För aldrig har det funnits så mycket bra spel samtidigt. Längtar efter att jag får uppleva och dela detta intresse med mitt barn. Undrar hur spelen kommer att vara då, när de redan nu är så fullbordade och kompletta.

HQ