Svenska
Blog
Vilken Assassin's Creed-trailer är bäst?

Vilken Assassin's Creed-trailer är bäst?

Vad är en bra trailer enligt mig? Det är när reklamfilmen för en film eller ett TV-program innehåller tillräckligt många men relevanta sammanklippta sekvenser ur originalverket med pålagd musik som passar till sammanhanget. Dessutom hjälper det ännu mer med en engagerad berättarröst.

Om vi säger att trailern är bra, kommer den att locka mig att titta på verket eller köpa det? Då skulle jag nog säga att mycket beror på vad verket kommer att handla om och om den innehåller karaktärer som engagerar mig.

När det gäller speltrailrar fungerar de likadant. Men det finns ändå en viktig skillnad. För här räcker det inte med att visa upp vackra bilder på en spelkartong, teckningar på spelets karaktärer eller en kortfilm, utan här måste man även visa upp en del av dess gameplay för att spelaren ska veta hur spelet är.

Så nu kommer vi till dagens ämne: vilken Assassin's Creed-trailer är bäst?

Jag har suttit och tittat igenom samtliga trailrar. Min kommentar är att de i praktiken är kortfilmer där man ser hur huvudpersonen - en lönnmördare - strategiskt tar sig fram genom olika hinder för att nå sitt brottsoffer.

Men lockar de mig till att köpa något av spelen? Svaret är ett tveksamt nej, eftersom jag som aldrig rört "riktigt" ett Assassin's Creed-spel (om man räknar bort spinoff-spelen till mobiler och surfplattor) känner inte tillräckligt till hela "mytologin" kring spelen. Dessa trailrar visar mig inte dess gameplay och en del av dem faktiskt tråkar ut mig när de inte använder sig av tillräckligt episk bakgrundsmusik.

De enda speltrailrar som lyckas locka mitt intresse är faktiskt Gamelofts trailrar över deras mobila Assassin's Creed-spel som är "pocket" versioner av konsolspelen. Tittar vi t.ex. på trailern till det första Assassin's Creed-mobilspelet, ser vi en blandning av trailern från det första spelet och gameplay från mobilspelet. Denna trailer är 30 sekunder lång, är inte lika häftig som de andra trailrarna men sammanfattar allt jag behöver veta innan jag beslutar mig för om jag ska köpa det eller inte.

Men eftersom jag misstänker att Gamereactors Assassin's Creed the Challenge-tävling denna vecka inte omfattar trailrar till mobilspel, måste jag ändå välja någon trailer för de "riktiga" spelen. I så fall väljer jag Assassin's Creed III:s E3-trailer.

Anledningen är att den helt enkelt är episk: Man ser ett historiskt slag mellan engelsmännen och amerikanerna. Amerikanerna är i underläge och börjar fly för livet. Plötsligt stiger en främling fram, tar en häst och rider mot den engelska armén och således höjer amerikanernas stridsmoral.

Om Assassin's Creed III var en biofilm och inte ett spel skulle trailern locka mig att se den.

Men skulle jag köpa spelet bara för att trailern är episk? Nej, eftersom den säger inget om dess gameplay: Jag ser en akrobatisk Connor i filmen, men jag vill se själva spelet och inte en kortfilm.

HQ