Svenska
Blog
Mat med lång hållbarhet utan kyla?

Mat med lång hållbarhet utan kyla?

Eller som rubriken egentligen är:
Billig mat med lång hållbarhet som inte tar så mycket plats?

Jag vill ha tips på man som skulle kunna ligga i rumstemperatur i ett halvår utan att dö, som inte kostar särskilt mycket och som inte är typ, jättestora konservburkar.
Ett annat mål jag siktar mot är att all mat ska kunna tillagas endast med vattenkokare/kastrull varmt vatten.

Målet är en liten låda mat som man kan klara sig 2 dagar / 1 helg på. Inte större än en laptop, kan ligga i en ryggsäck/på en hylla utan att dö och ska helst kosta totalt typ 100-150kr att göra.

Det jag har kommit fram till är typ:
Torkat saltat kött
Anjovis
Ris
Mejeri-fritt bröd, tjockt med frön o nötter.
Pulversoppor
Salt/Peppar

Andra saker jag e lite osäker på:
Pulvermos
Bostongurka
Bönor
Mjölkpulver
Müsli
Djuice-koncentrat

Detta skulle då packeteras i en låda o sen kunna plockas med när man inte vet hur länge man blir borta från hemmet. Kan vara en hajk ut i skogen eller något mer i city. Allt man behöver för tillagning är varmt vatten, och vissa saker går även att äta utan det.

Haru nån idé att tillägga så kommentera gärna så ska jag se om jag inte kan ta o göra en sån här låda sen!

HQ